szívszorító

2017.10.20. 07:20

Facebookon keresi testvéreit az örökbefogadott Márti

„Engem 1,5 éves koromban fogadtak örökbe az akkori komáromi gyermekvárosból” – írta Márta, aki azt is tudja, melyik Komárom-Esztergom megyei településen élt édesanyja, Ilona.

Szűr A.

A legnagyobb közösségi oldal nyilvánosságához fordult Nagy Zoltánné Márta, aki meg szeretné találni a hozzátartozóit, és abban bízik, hogy a Facebookon felgyorsíthatja ezt.

– Engem 1,5 éves koromban fogadtak örökbe az akkori komáromi gyermekvárosból. Az eredeti nevem Brand Márta volt. 1982.03.06-án születtem Székesfehérváron – " target="_blank" rel="noopener">írta az asszony, aki egy dolgot tud csak biztosan a testvére(i) kapcsán.

„KERESEM A TESTVÉREM (testvéreim)! Nevet, kinézetet semmit nem tudok róla csak annyit hogy nő”

Mártának az édesanyjáról is vannak információi: szülőanyját Losonci Ilonának hívták, és a Komárom-Esztergom megyei Csatka volt az otthona.

Márta annyit tud még, hogy testvére a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyámhivatalnál indított származás megismerése céljából eljárást, és ezzel kapcsolatban ő is nyilatkozott.

A származás megismerésének módja

A gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló kormányrendelet szerint tájékoztatást lehet kérni a lakóhely szerint kijelölt gyámhivataltól a származással kapcsolatos tényekről. A gyámhivatal a vér szerinti szülő, illetve a testvér, féltestvér meghallgatása nélkül tájékoztatja a kérelmezőt arról, hogy örökbe fogadták-e, él-e a vér szerinti szülője, és a felderíthető adatok szerint van-e testvére, féltestvére. A testvér, féltestvér természetes személyazonosító adatairól kért tájékoztatás megadásához a gyámhivatal meghallgatja a testvért, féltestvért. Márta természetes személyazonosító adati: Nagy Zoltánné, szül Tóth Márta, anyja neve: Hömöstrei Mária.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!