környezet

2017.08.31. 06:52

Virágládák, kovácsoltvas ajtó és hulladékmentesítés

50 darab virágládát vásárolt az önkormányzat, melyet a városi cég, a Zöld-Út Esztergom Kft. kihelyezett a Kossuth és a Bottyán hidak között a Gesztenye fasori sétányra.

kemma.hu

Forrás: esztergom.hu

A Kis-Duna sétányon is pótlásra kerültek a virágtartók, melyekbe 2000 begónia tő került, hogy szépüljenek a turisták által is kedvelt sétaterek az esztergomi strandfürdők környezetében. Az önkormányzat Gondnoksági Csoportja, önköltségi anyagárban egy igényes kovácsoltvas ajtót készített a Szent Tamás hegy tetején lévő partfalhoz.

A feljárónál (a Szent István lépcső szerpentinen) is rendezte a környezetet a város, hogy a várhegyről érkező turisták a római mérföldkő után ne barlang-tanyába ütközzenek a panoráma-kilátózás pillanatai előtt.

Emellett a közfoglalkoztatásban résztvevőkkel a közeli Bástya Áruház alól is elszállították kisteherautókkal a lakossági hulladékot a közelmúltban. A lomtalanításból a rakodási területen maradó, – a szolgáltató által el nem szállított – társasházi hulladékot pl. rossz székeket, kimustrált hűtőszekrényt vitetett el az önkormányzat. Ezt a belvárosi területet is kitakarította a város.

Az önkormányzat a probléma végleges rendezése érdekében felveszi a kapcsolatot a társasház közös képviselőjével. Ezen a területen is zárható kapurácsokat terveznek, hogy megszűnjön a szemetelés.

A feljárónál is rendezte a környezetet a város, hogy a várhegyről érkező turisták a római mérföldkő után ne barlang-tanyába ütközzenek a panoráma-kilátózás pillanatai előtt.

Emellett a közfoglalkoztatásban részt vevőkkel a közeli Bástya Áruház alól is elszállították kisteherautókkal a lakossági hulladékot a közelmúltban. A lomtalanításból a rakodási területen maradó, – a szolgáltató által el nem szállított – társasházi hulladékot pl. rossz székeket, kimustrált hűtőszekrényt vitetett el az önkormányzat. Ezt a belvárosi területet is kitakarította a város.

Az önkormányzat a probléma végleges rendezése érdekében felveszi a kapcsolatot a társasház közös képviselőjével. Ezen a területen is zárható kapurácsokat terveznek-írta az esztergom.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!