Kórház

2017.08.26. 06:47

Százmilliókból fejlesztették a Szent Borbála Kórházat

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított pályázati támogatásnak köszönhetően a fejlesztésekkel sikerült hatékonyabbá tenni az intézmény működését, javítani a betegek komfortérzetét már azt év első felében. A fejlesztéseket bejárással egybekötve mutatták be a helyszínen.

V. T.

Dr. Lőke János főigazgató hangsúlyozta: a 460 milliós forrásból fejlesztették az orvostechnológiát és gép-műszerparkot, a két másik kórházzal együtt fejlesztették és „átjárhatóvá” tették a teleradiológiát, korszerűsítették a konyhatechnológiát. Új integrált laboratóriumi rendszert is kialakítottak.

A fejlesztések érintették az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályt is. A részletekről beszélt Kecskeméti Csilla ápolási igazgató, a projektmenedzser is, aki kiemelte: a hiányzó eszközök beszerzésével tovább javul az intenzív terápiához való hozzáférés és várhatóan 15 százalékkal nő a központi műtő kihasználtsága is.

Schmidt Csaba polgármester a fejlesztések sorában az integráció előnyeit emelte ki. A kórház fejlesztéseire 4,7 milliárd forintnyi forrást ütemeztek be, ám a tatai kórházzal történő integráció és fejlesztések révén a pluszforrásokkal együtt ez a támogatás eléri a hatmilliárd forintot.

Együttműködés

Pályázati forrásból sikerült hat sterilizáló berendezést vásárolni, amelynek előnyeit az együttműködő partnerek is élvezhetik majd. Nagy előrelépést jelent a konyhatechnológia teljes körű megújítása is: 31 féle, összesen 77 darab eszközt építettek be, és 10 új hűtőkamrát szereztek be. Az új konyhában például kétszázféle diétát tudnak kínálni. Az infokommunikáció fejlesztése révén hatékonyan működhetnek együtt a megye egészségügyi intézményei is.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott azt hangsúlyozta, hogy a kórház menedzsmentjének folyamatos tervezés révén sikerül időben indulni egy-egy pályázaton. Bencsik János arról szólt, hogy a korábbi időszakokhoz képest az eredményes pályázáshoz kellett a stabil menedzsment, és a megfelelő döntési hátér.

Címkék#Kórház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!