szakácskönyv

2017.07.11. 07:26

Hungarikum ételekkel rukkoltak elő a 24 Óra olvasói

Barna Jánosné hozta a formáját, Szekeres Lajosnéhoz hasonlóan. Vagyis csak ők, fejenként több mint húsz recepttel neveztek a Hungarikumok, helyi ízek olvasóinktól címmel megjelenő, idei szakácskönyvünkbe.

kemma.hu
Hungarikum ételekkel rukkoltak elő a 24 Óra olvasói

Az ételek alapanyagainál a helyi, családi ízekre számítottunk a kiírásnál. Ezt erősítette meg Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, a könyv lektora is.

Bízunk abban, hogy a napilap eddigi szakácskönyveihez hasonlóan, ismét olyan kiadványt tehetünk le az olvasók, vásárlók asztalára idén ősszel, melynek receptjeiből szívesen sütnek-főznek szeretteik és a maguk kedvére

– ecsetelte Prohászka Béla.

Szekeres Lajosné olyan nyírségi gulyáslevest varázsolt kelkáposztával, hogy vártuk a folytatást. Klára asszony a leves kevergetése közben elmondta, hogy ezt a szakmát szeretni kell.

A megmérettetésre a 83 éves Barna Jánosné meglepetéssel, Isteni szelettel is készült. Vagyis a benevezett ételét nemhogy elkészítette a mesterekkel együtt, hanem meg is vendégelte őket. Prohászka Béla szerint ez dicsérendő, de előnyt nem jelent a versenyben. A főzés során a helyszínen tapasztalatuk: minden olyan szép az asztalon, ahogy sorban készülnek olvasóink receptjeiből az ételek.

Szép Éva az asszisztense Adorján Éva stylistnek, százötven étel készül a kiadványba, már a javánál tartanak. A csapatban a szakácsok között ott van Horváth Ferenc, Tímár András, Tímár Albin, Csonka Zsolt, hogy csak a világ- és olimpiai érmeseket említsük. Frank Sándor mesterszakács olvasói recept alapján halászlevet főzött.

– A nagymamáktól a kezdő háziasszonyokig nagyon sokan megosztották kedvenc receptjeiket velünk, így a könyv leendő olvasótáborával is – mondta Prohászka Béla olimpiai aranyérmes mesterszakács, a kötet lektora.

– Nem, vagy alig kellett belenyúlnunk a receptekbe az elkészítés során. Vagyis, akik úgy készítik majd el az ételeket, ahogyan a szakácskönyvben szerepel, azt a végeredményt kapják, amit a recept ígér, a fénykép mutat. Mindehhez a hungarikumok készítői is jó tanácsokat adnak a bajai és tiszai halászlétől a karcagi birkapörköltig, a csabai vagy a gyulai kolbász elkészítéséig.

Napilapunk legújabb szakácskönyve minden bizonnyal november elején jelenik meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!