jubileum

2018.02.22. 20:50

Ünnepel a Bridgestone: egy évtizede gyártanak abroncsokat Tatabányán

Csúcstechnika alkalmazásával kezdte meg az abroncsgyártást 10 éve a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. A japán anyavállalat, a BIRD (Bridgestone Innovative and Rational Development) teljesen automata gyártástechnológiát telepítette Magyarországra.

Mórocz Károly

Az ünnepség keretében köszöntötték azt a 76 dolgozót, akik már egy évtizede a Bridgestone alkalmazottai

Fotó: Mazán Tibor

Ünnepeltek csütörtökön az ipari parkban, a Bridgestone gyárában. Több mint 14,5 millió gumiabroncsot gyártottak az automata gépsorokon 10 év alatt a japán tulajdonú cégcsoport tatabányai üzemében. A több mint száz meghívott mellett az első abroncs is ott volt a teremben, amely a Bridgestone tatabányai gyárában készült.

Topolcsik Melinda ügyvezető igazgató hangsúlyozta, hogy Japán és Mexikó után – Európában először – Magyarországon alkalmazták a BIRD-X automatizált gyártástechnológiát, amellyel egyszerre akár 128 különböző méretben is képes abroncsokat készíteni a vállalat. Az innovatív technológiának és képzett szakembereinek köszönhetően a cég rugalmasan tudja teljesíteni az európai és magyar autógyártók növekvő volumenű megrendeléseit. Ma a dolgozók száma már 1100 körüli, összesen 14,5 millió abroncs készült eddig Tatabányán.

Az ünnepség keretében köszöntötték azt a 76 dolgozót, akik már egy évtizede a Bridgestone alkalmazottai
Fotós: Mazán Tibor

Teruo Kuntake, a Bridgestone Corporation alelnöke azt emelte ki, hogy sokat tettek Tatabányán a versenyképesség megtartásáért az utóbbi évtizedben. A stabil minőség és a folyamatos fejlesztés összhangjának köszönhetően ez minden bizonnyal folytatódik.

A siker egyik kulcsa természetesen az, hogy kreatív, elkötelezett dolgozói legyenek a cégnek. Vannak. Közülük hetvenhatan vehettek át emléklapot, és kaptak vastapsot, amikor a vezetők gratulációját követően összeálltak egy emlékezetes csoportképre.

Folytatódnak a fejlesztések

– A BIRD technológia Tatabányára telepítése jelzi vállalatunk elkötelezettségét Európa és Magyarország felé – mondta a rendezvényen Paolo Ferrari, a Bridgestone EMEA régiójának elnök-vezérigazgatója. – A BIRD technológiát és annak digitális utódját, az Examationt alkalmazó tatabányai üzemünk fejlesztésébe eddig összesen 450 millió eurót invesztáltunk. Az elmúlt 10 év folyamatos magyarországi fejlesztéseinek eredményeként a tatabányai üzem alapterülete háromszorosára, 144 400 négyzetméterre nőtt, az alkalmazottak száma pedig ma már több mint 1100. Az új csarnokba telepített digitális gyártástechnológia révén 2017 végére 3,6 millió darabra nőtt a gyártókapacitás, amelyet 2020-ig megduplázunk.

További részletek a 24 Óra február 23-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!