Gépkezelő

2024.06.28. 15:02

Megéri targoncásnak állni? De még mennyire! Biztos befektetés a képzés

Százával keresik a targoncásokat, gépkezelőket. De hogyan szerezhető ilyen végzettség és mekkora fizetésre számíthat a tulajdonosa? A Zsikla Autósiskolában jártunk utána a témának.

Kemma.hu

A profession.hu álláskereső portálon jelenleg 53 nehézgépkezelői, több mint kétszáz raktáros-targoncás pozíciót hirdetnek. Mindez jól mutatja, a különböző ipari parkokban, gyárakban, cégeknél nagy igény van a könnyű- és nehézgépkezelő jogosítvánnyal rendelkező munkaerőre. Ami a fizetéseket illeti, a 400 ezer forint körüli alapbért jellemzően a legtöbb helyen megadják egy targoncásnak, Győrben egyes adatok alapján ennél többet is, de a Lidl például Fehérvárra félmillió forintosnál magasabb fizetésért keres embert erre a munkára. A nehézgépkezelők pedig még ennél is többre számíthatnak. De hogy lehet valaki könnyű- vagy nehézgépkezelő? Ennek jártunk utána dr. Zsikla György, a komáromi Zsikla Autósiskola vezetőjének jóvoltából.

Százával keresik a targoncásokat, gépkezelőket. De hogyan szerezhető ilyen végzettség és mekkora fizetésre számíthat a tulajdonosa? A Zsikal Autósiskolában jártunk utána a témának.
Megváltozott a gépkezelői jogosítványszerzés módja. A könnyű- és nehézgépkezelőkre, targoncásokra nagy az igény a munkaerőpiacon
Forrás: Kemma.hu

Az előző adatok, valamint a növekvő ipari parkok, újabb gyáralapítások is megalapozzák mind a bérezési szinteket, mind a szükséget az ezirányú végzettséggel rendelkezők iránt. És az sem véletlen, hogy egyre nagyobb az igény a gépkezelői képzésekre is.

Egyre többen szeretnének targoncások, gépkezelők lenni

– Nálunk mára a legnépszerűbb képzések közé kerültek a gépkezelői tanfolyamok. Maga a képzés is átalakult egyébként. Már nem kell OKJ-s végzettség, nem szükséges hozzá, csupán egy gyakorlati és egy szóbeli, elméleti vizsgát kell tenni. A korábbi könnyű- vagy nehézgépkezelői bizonyítványok beszámítására azonban van mód – részletezte dr. Zsikla György, akitől azt is megtudtuk, hogy fele-fele arányban mind a cégek részéről beíratottak, mind a magányszemélyek megjelennek náluk. Egy-egy gépkezelői csoportra megszerzett jogosítvány ára egyébként körülbelül tizede a várható bérnek, tehát befektetésnek is megéri belevágni az újabb és újabb tanfolyamokba.

Megtudtuk azt is, hogy milyen típusú targoncák, gépek várnak arra, hogy munkába álljanak

  • Vezetőüléses targonca: már nincs tonnához, üzemmódhoz kötve a vezetése
  • Gyalogkíséretű, vezetőállásos targonca
  • Mobil szerelőállvány, ollós emelő
  • Karos emelő

HIRDETÉS

A Zsikla Autósiskola a klasszikus, B kategóriás jogosítvány megszerzése mellett többek között motorkerékpáros, gépkezelői, hivatásos jogosítvány megszerzéséhez is segítséget nyújt, emellett úgynevezett GKI képzésre is lehet jelentkezni náluk. Több mint 25 éves gyakorlattal a hátuk mögött nem csupán elméletben vannak tisztában a különböző járműveket érintő szabályokkal, de a tanulókkal is megtalálják a hangot és mindenkit a lehető legoptimálisabb módon tudnak elvezetni a jogosítvány megszerzéséig. Eszköz- és járműparkjuk mellett profi, magasan képzett szakemberekkel várják az érdeklődőket tanfolyamaikon. Náluk a tanuló igazi partner, akivel közös a céljuk: stabil biztos tudás megszerzése a balesetmentes közlekedés és előrelépés érdekében. 
Kapcsolat:  
2900 Komárom, Klapka György út 35., 20/225-3789, 20/225-3755, 20/225-3755
E-mail: [email protected]
Honlap: http://www.zsikla.hu
Facebook: https://www.facebook.com/zsikla.autosiskola

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!