Támogatás

2023.01.20. 21:25

Bízhatnak a segítségben a fémiparos vállalkozók

Nagyon nehéz időszakot tudhatnak maguk mögött a fémiparban dolgozók.

A városi székhelyű Országos Fémipari Ipartestület (OFI) elnöke, ezzel párhuzamosan a Dorogi Ipartestület vezetője, Szűcs György kérdésünkre nagyon tömören összegezte az OFI szemszögéből a magunk mögött hagyott esztendőt. Nagyon nehéz éven vannak túl azok a fémiparosok, akik az ezt megelőző időszakban (is) olyan szakterületen, olyan termelési láncok beszállítói egységeiként dolgoztak, amelyeket jelentősen sújtott a Covid-járvány. 

A magyarországi gazdasági életben is jelen lévő Európai uniós cégek, illetve több ázsiai óriásvállalat már megszokott termékszerkezetét nagyban befolyásolta a járvány okozta alapanyaghiány, illetve egyes alkatrészek meg nem érkezése. A gondokat fokozta az energiaárak emelkedése, az alapanyagok árának növekedése és a szakemberek egyre égetőbb hiánya.

Szűcs György szerint ezek lesznek a jellemző megoldásra váró feladatok az idei esztendőben is. Ebben a helyzetben egészen biztosan felértékelődik az a segítség, amelyeket az érdekképviseletek tudnak adni tagjaiknak, a hozzájuk fordulóknak. 

A célzott információkat honlapokon, hírlevelekben (is) jó hatékonysággal közre lehet adni, de napjainkban újra adott az ipartestületi lehetőség személyes részvételű fórumok, üzletemberi találkozók tartása. Szervezeti változás nem várható, a csapatból kiesett tagok pótlásán dolgoznak.

Az OFI elnöke jelezte azt is, hogy az Országos Fémipari Ipartestület 1992-ben alakult újjá, a jubileumi ünnepségek áthúzódnak erre az esztendőre, közgyűléssel, Fémes Napokkal készülnek az évfordulóra. Az események során vehetik át majd az arra érdemesek a Fémipari Vállalkozások Felemelkedéséért Jubileumi Ezüst Érem-díjat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!