Fejlesztések

2022.11.29. 20:40

A TOP-pályázatoknak köszönhetően számos helyen valósulhattak meg komoly fejlesztések

Az innovációk az infrastruktúra, a turizmus és a mezőgazdaság területén is látványos eredményeket hoztak.

Petrik József

Megyénk minden településre jutott támogatás

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A települések igényeire épülő, velük szoros együttműködésben megvalósuló fejlesztéseknek köszönhető, hogy szűkebb hazánknak sikerül tartósan az élvonalban maradni. A helyi gazdaság élénkítése jegyében iparterületeket, közutakat fejlesztettek, helyi piacok létesültek, és agrárjellegű beruházások is megvalósultak. De a turisztikai ágazat helyzetének további javításáról sem feledkeztek meg. 

Ezeknek a projekteknek a döntő többsége a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében felkarolt elképzelések „rovására” írható. Örömteli, hogy megyénk minden településre jutott támogatás, óvodák, általános iskolák, orvosi rendelők, polgármesteri hivatalok újultak meg, bölcsődék épültek. Néhány, például a csapadékvíz elvezetését javító beruházás, még jelenleg is tart.

Fontos, hogy a megyei önkormányzat, a TOP sikeres végrehajtásával, olyan alapot teremtett, amelyre tovább lehet építeni. Így nem véletlen, hogy már három évvel ezelőtt megkezdődött az új fejlesztési ciklusra, a TOP Pluszra történő, felkészülés. Aztán a  TOP Plusz megalapozását szolgáló új területfejlesztési tervek tavaly nyáron napvilágot is láttak. 

Sőt, az első pályázati felhívások még abban az évben meg is jelentek. Ennek köszönhetően már néhány projekt le is zárult, ám arra „bőven” van remény, hogy az új fejlesztési ciklus végére tovább javulhat páratlan értékekkel bíró megyénk turisztikai vonzereje, gazdasága és településeinken az életminősége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!