Megyei díj

2022.11.28. 11:26

A nehézségek ellenére fejlődő vállalkozás Komárom egyik legnagyobb foglalkoztatója

Különböző kategóriákban a megyei önkormányzat elismeréseit vehették át cégek vezetői és vállalkozók. Ezúttal a nagyvállalkozások közé tartozó komáromi Kayser Automotive Kft.-t mutatjuk be.

Mórocz Károly

Popovics György, Czunyiné dr. Bertalan Judit, Csöngei Zoltán és Mayer Gábor az ünnepségen

Forrás: 24 Óra

Országos összehasonlításban kiemelkedően sok a kiválóan működő nagyvállalat megyénkben. Egy jellemző adat: a 2021-es nettó árbevétel az első 59 cégnél meghaladja a 10 milliárd forintot. 

Közülük a 36. csaknem 22 milliárddal a Kayser Automotive Hungária Gyártó és Kereskedelmi Kft., amely a zsűri döntése alapján a Komárom-Esztergom Megye Nagyvállalkozása elismerést érdemelte ki. Csöngei Zoltán operációs vezetőnek Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár, Czunyiné dr. Bertalan Judit ország­gyűlési képviselő és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke gratulált.

Az alábbiakból kiderül, hogy mi mindennel foglalkozik a cégcsoport, illetve a magyarországi leányvállalat. Tevékenységi körük az autóipari műanyagtermékek gyártása, már évek óta megbízható fejlesztői és szállítói az autóipari cégeknek. A cégcsoport székhelye az észak-németországi Einbeckben található, ezen kívül még nyolc gyártóüzemmel rendelkeznek a világ különböző pontjain. 

A Kayser-cégcsoport által gyártott és kínált kiváló minőségű, motortérbe beépíthető alkatrészek – mint például a levegőcsatornák, gyorscsatlakozók, üzemanyagszűrők, üzemanyag-vezetékek, motortéri vákuumvezetékek, elektromos és pneumatikus szelepek – ismertek szinte minden európai, ázsiai és amerikai autóipari gyártó és beszállító cég számára.

A cég magyarországi gyára a Komáromi Ipari Parkban található, a város egyik legnagyobb foglalkoztatója. A Kaysernél jelenleg több mint 400-an dolgoznak. A menedzsment többlépcsős motiválási tervet valósít meg annak érdekében, hogy az álláshelyeiket keresetté tegyék. A gyárban a munkatársak azon dolgoznak, hogy a megrendelők igényeihez igazodó minőségben állítsák elő a legfőbb profilba tartozó vákuum-, üzemanyag- és fékrásegítő vezetékeket és levegőcsatornákat.

A Kayser folyamatosan fejlődő vállalkozás, a nehézségek ellenére. Több nagy fejlesztésen van túl, új üzemcsarnokukat tíz évvel ezelőtt avatták, mely részben pályázati úton elnyert európai uniós támogatás révén készült el. A megnövekedett megrendelői igények teszik szükségessé a folyamatos létszámbővítést is.

A városvezetés támogatását letelepedésük óta érezték és érzik. Ez is közrejátszott abban, hogy a Kayser-csoport még 2011-ben a komáromi telephely fejlesztése mellett tette le voksát. Igyekeznek Komáromban előállítani, minőségi és precíz munkával kiszolgálni egyrészt a németországi, másrészt pedig a közép-kelet-európai autógyárak alkatrészigényeit. 

Többlépcsős tervet készítettek azzal a céllal, hogy folyamatos és eredményes működésüket hosszú távon alkalmazott, motivált munkavállalókkal alapozzák meg. Folyamatosan várják próbamunkára azon álláskeresőket, akik vállalják a három műszakos munkarendet a gyártóterületük különböző részlegein, de az irodai létszámot is folyamatosan bővítik. Vevőik a Volkswagen, az Audi, a Mercedes és a BMW.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!