Elismerés

2022.11.18. 20:04

A megye legjobbjait díjazták Esztergomban: a BorgWarner és a MOL-LUB is díjat kapott

Gazdasági-, kulturális-, sport- és civil területen kimagasló eredményt elérő, illetve hosszú időn át tartó eredményes munkásságot adó tevékenységekért adományoztak megyei díjakat pénteken Esztergomban. A Szent Adalbert Központ dísztermében megtartott eseményen a TOP-os pályázatokról szóló államtitkári előadás egészítette ki az ünnepséget.

Pöltl Oxi Zoltán

A megyei díjak ünnepe a patinás Szent Adalbert Központban volt, ahol több előadás előzte meg az elismerések átadását

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

Esztergom A rendezvényen számos országos, illetve megyei elöljáró vett részt, így Mayer Gábor államtitkár, Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, Czunyiné dr. Bertalan Judit, Bencsik János és Erős Gábor országgyűlési képviselők, illetve dr. Kancz Csaba főispán.

Hernádi Ádám szívhez szóló köszöntője után Popovics György a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatról és a megyei díjak kapcsolatáról beszélt. Úgy fogalmazott, „a fejlesztések tekintetében hatalmasat léptünk előre az elmúlt időszakban, így nincs olyan település szűkebb hazánkban, ahova ne juttatunk volna pénzt felújításokra, kisebb-nagyobb beruházásokra.”

Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár a TOP Plusz fejlesztési program jellemzőit és céljait foglalta össze, a 2017 és 2021 közötti időszakra vonatkozóan. Elmondta: a TOP Plusz három területre alkalmazható: integrált település/térség fejlesztésekre, humán infrastruktúra fejlesztésekre, valamint energiahatékonyság és megújuló energia fejlesztésre az önkormányzatoknál.

Gazdasági-, kulturális-, sport- és civil területen kimagasló eredményt elérő, illetve hosszú időn át tartó eredményes munkásságot adó tevékenységekért adományoztak megyei díjakat pénteken Esztergomban.
opovics György, Czunyiné dr. Bertalan Judit, Rakó Levente és Mayer Gábor
Fotós: Pöltl Oxi Zoltán / Forrás: 24 Óra

A beszédek után következett a díjak átadása. A megye nagyvállalkozása címet a komáromi Kayser Automotive Hungária Kft., a megye stratégiailag kiemelkedő fontosságú nagyvállalata címet az almásfüzitői MOL-LUB Kft., a megye gazdaságáért cím különdíját az oroszlányi BorgWarner Hungary Kft. kapta.

Gazdasági-, kulturális-, sport- és civil területen kimagasló eredményt elérő, illetve hosszú időn át tartó eredményes munkásságot adó tevékenységekért adományoztak megyei díjakat pénteken Esztergomban.
omárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Kitüntető Cím Különdíját  a BorgWarner Hungary Kft. nevében Eichhardt Imre vette át.
Fotós: Pöltl Oxi Zoltán / Forrás: 24 Óra

A fogyatékkal élők sportjáért díjat Rakó Levente a Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete csörgőlabda-szakosztályának alapító tagja, a Vályi István-díjat Danó Ibolya társadalmi szervező, a megye kézművese címet Pallos Jánosné aranykoszorús fodrászmester, a megye egyéni vállalkozója címet Szíjj Csaba szállítási szakember, a megye szakképzője elismerést a tatabányai Hargita Oktatási és Szolgáltató Kft. kapta.

Életműdíjat vehetett át Kovács Vilmosné aranykoszorús mester, a tatabányai Styl Zrt. volt elnök-vezérigazgatója. A megye mentődolgozója címet Végh Gábor, a megye rendőre díjat Milus Gábor rendőr ezredes, a megye tűzoltója elismerést Szinger Gergely kapta, a megye vám- és pénzügyőre Szíjjné Szám Katalin pénzügyőr lett.

A megyei agrárvállalkozása címet a tarjáni Vörös Tészta Manufaktúra Kft., a megye kisvállalkozása címet a bajóti BGS Trans-Imex Kft., a megye középvállalkozása címet az esztergomi Spori Print Vincze Kft. képviselője vehette át.

A megye polgárőre Bodrogai Sándor lett, a megye sportjáért díjat Lévai Zoltán, birkózó-vezetőedző érdemelte ki. Megyéért szakmai díjban részesült: Számadó Emese régész, dr. Szakál Ignác Imre orvos, Bondor Lajos szeretetszolgálat csoportvezető, Farkas Gábor rendőr dandártábornok, az Esztergomi Montágh Imre Intézmény, Polgár József, a Szentgyörgymezői Olvasókör vezetője.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!