Regionális vízhálózat

2022.10.29. 15:44

Rekordberuházás Tatabánya környékén: történelmi léptékű munkák kezdődtek

Már elkezdődött megyénkben a regionális vízhálózat rekonstrukciója és a tatabányai szennyvíztisztító kapacitásának bővítése. Ez hatalmas beruházás, ugyanakkor a legutóbbi kormánydöntés alapján a két ötvenéves tatabányai vízakna korszerűsítését is támogatják. Megkérdeztük a beruházás "főszereplőjét", az Északdunántúli Vízmű Zrt.-t is, hogy mi a véleményük a kormány döntéséről.

Mórocz Károly

Forrás: Bencsik János/Facebook

– A társadalmi jólét és a gazdasági fejlődés egyik alapja a megfelelő víziközmű-szolgáltatás – hangsúlyozta Lőrinc Ákos, az ÉDV Zrt. mb. vezérigazgatója. – Felelősségünk tudatában az ÉDV Zrt. elkötelezett a jó minőségű, fenntartható szolgáltatás nyújtása mellett. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szolgáltatásunk színvonala folyamatosan javuljon és a jövő kihívásainak is meg tudjunk felelni. Az igényeket és az elvárásokat folyamatosan egyeztetve készítjük elő fejlesztési javaslatainkat, amelyek az érdekelt felekkel való közös munka eredményei.

– Óriási öröm számunkra, hogy a térség víziközműveinek rekonstrukciójára, illetve bővítésére vonatkozó elképzelések a kormányzat részéről is támogatottá váltak – tette hozzá. – Ezen fejlesztések alapját képezik a biztonságos ellátásnak és a gazdasági szereplők további beruházásainak. A víziközmű rendszer tekintetében történelmi léptékű munkák kezdődtek meg, illetve indulnak el a jövőben. Már folyamatban van a két vízaknát összekötő vezeték kiépítése, a Tata, illetve az Oroszlány irányába menő hálózat rekonstrukciója, bővítése.

– Az ÉDV Zrt. által üzemeltetett, országos szinten is kuriózumnak számító XIV/A, XV/C vízaknák a múlt örökségei, amelyek megőrzése, fejlesztése elsődleges kötelezettségünk, hiszen a régió vízellátásának egyik alapját képezik – tette hozzá. – A feladatainkat úgy végezzük, hogy a jövő generáció számára egy fenntartható módon üzemeltethető, modern és biztonságos rendszert hagyjunk hátra. Ezúton is nagyon köszönjük mind a térség országgyűlési képviselőinek, mind a hatóságoknak, a tulajdonosainknak, és nem utolsó sorban kollégáinknak, hogy közös munkával, együttműködve sikerült a döntéshozók bizalmát elnyerni. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a térség további erősödéséért küzdőknek mi is partnerei lehetünk, és hozzájárulhatunk valamilyen formában a régió fejlődéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!