Sikertörténet

2022.09.22. 11:31

Másfél milliárdból épít új üzemcsarnokot a garázscégből lett világhírű tatabányai Motor-Classic

A veterán autókat felújító és precíziós fémalkatrészeket gyártó Motor-Classic Zrt. másfél milliárd forintos beruházással új üzemcsarnokkal és egy korszerű megmunkálóközponttal bővíti üzemét - közölte a társaság.

Mórocz Károly

Forrás: motor-classic.com

Tamás Viktor marketing igazgató tájékoztatása szerint a vállalat az 5000 négyzetméteres termelőterületét egy új, 2000 négyzetméteres csarnokkal növeli. A nagyobb területen egy 5 tengelyes megmunkálógép és 3D koordináta mérőgép kap majd helyet.

Az új berendezésekkel jelentősen bővül a társaság CNC-részleg kapacitása, század milliméteres pontossággal, selejt nélkül állíthatnak elő autóipari és energetikai alkatrészeket, kis- és közepes szériákban. A társaság a beruházás megvalósításához a vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzésére kiírt Ginop-pályázaton 600 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A fejlesztés része egy megújuló energia termelésére irányuló rendszer telepítése is. A Motor-Classic Zrt. "garázscégként", veterán motorok felújításával indult 1985-ben, mára Tatabánya egyik ipari övezetében 5000 négyzetméteren egy világszínvonalú restaurátor bázist működtet. Az üzem jellegzetessége, hogy az autófelújítás minden részét egy telephelyen belül végzik el, Európában ez az egyetlen műhely, melynek saját, nagykapacitású galvánüzeme van.

Évente 20-25 autót újítanak fel, legjelentősebb ügyfeleik közé tartozik a Mercedes gyári múzeuma és a Mercedes Classic klubhálózat. Az új munkák várólistája 1-2 év. A Motor-Classic Zrt. 2020-ban 2 milliárd, 2021-ben 3,6 milliárd forintos árbevételt ért el, és 147 embert foglalkoztat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában