Robottechnológia

2022.09.21. 14:34

Digitalizációs forradalom Környén: korszerű raktárat alakítanak ki a Faforg-Span Kft.-nél

A bútor- és asztalosipari vállalkozás a csarnokban egy robottechnológiát alkalmazó raktár kialakítását, valamint élzáró és visszaforgató gép, illetve targoncák beszerzését tervezi.

M. K.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Sajtótájékoztatót tartottak nemrégiben Környén, amelynek a témája az volt, hogy a Faforg-Span Kft. a Széchenyi Terv Plusz program GINOP Plusz keretében csaknem 165 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. Bernhardt Tiborné ügyvezetőtől megtudtuk, hogy a beruházás finanszírozása az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai költségvetési előirányzatból valósul meg.

A Faforg-Span Kft. csaknem harmincéves múlttal rendelkező, folyamatosan fejlődő bútor- és asztalosipari vállalkozás. A társaság megalakulása óta tudatosan növeli termékkörét, raktárkapacitását. A cég fő tevékenységei a lapszabászat, az élzárás, a CNC-megmunkálás, az úgynevezett posztforming termékek gyártása, valamint a síkpréselés. A fő profilt az asztalosok, bútorgyártók, lapszabászatok kiszolgálása jelenti faipari laplemez termékekkel, emellett lakossági megrendeléseket is teljesítenek. A megrendelések biztosítása, a bővülő piaci igények kiszolgálása, valamint a piaci pozíció megtartása érdekében a társaság további gyártást szolgáló gépek, berendezések beszerzését is szükségesnek ítélte. 

Digitalizációs forradalom Környén: korszerű raktárat alakítanak ki a Faforg-Span Kft.-nél
Korszerű technológiával gyártanak majd
Fotós: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

E cél eléréséhez a csarnokban egy robottechnológiát alkalmazó raktár kialakítását, valamint élzáró és visszaforgató gép, illetve targoncák beszerzését tervezik. A digitalizációs forradalom követése érdekében a társaság további lépéseket kíván tenni arculati elemeinek fejlesztésére és az online médiában való megjelenésével. A létrejövő technológiai megújulás, kapacitásbővítés alapvető célja mellett hozzájárul a vállalkozás versenyképességének megtartásához, valamint a válságálló és fenntartható működéséhez, illetve megalapozza a további dinamikus fejlődést. 

– A projekt központi eleme a vállalat raktárcsarnokának termelési célú felszerelése egy mai kor csúcstechnológiájának megfelelő automata raktárkezelő okosrendszerrel. A fejlesztés során a környezeti fenntarthatóság elvét is szem előtt tartjuk, ennek megfelelően a raktárcsarnok tetőszerkezetén egy napelemes rendszert alakítunk ki, összesen 162 panel került fel a tetőre, amelyek 380 wattosak. Az is fontos, hogy a munkavállalóknak indítunk kompetenciafejlesztő képzéseket. Mindenképpen erősíteni szeretnénk a marketingtevékenységünket, ezen belül a piaci jelenlét erősítése lényeges. Folyamatosan szeretnénk javítani a cég ismertségét és elismertségét, valamint az ügyfélkiszolgálás minőségét – mondta Bernhardt Tiborné.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!