Fenntarthatóság

2022.07.18. 10:17

Nyergesújfalun második életet kap nagyon sok kartondoboz

A hazánkban egyedül Duna-parti városunkban, az ipartelepen gyárat működtető Lucart Csoport közzétette sorrendben tizenhetedik, úgynevezett fenntarthatósági jelentését. A cég közlése szerint, az idén először független fél által tanúsítva.

F. K.

Forrás: Facebook/Lucart Kft.

Az olasz Pasquini család által hatvankilenc évvel ezelőtt alapított Lucart piacvezető európai vállalat. Többek közt WC-papírt, konyhai törlőkendőt, szalvétát, papírterítőt és zsebkendőt is gyárt. Öt olaszországi, két spanyolországi, egy-egy franciaországi, egyesült-királyságbeli, magyarországi üzemében és olaszországi logisztikai központjában összesen 1700 alkalmazott dolgozik.

A jelentésben az is olvasható, hogy új célokat tűztek ki a környezeti kibocsátások csökkentésére. Négy évvel korábban elérték a 100 százalékban újrahasznosítható, vagy komposztálható csomagolásra vonatkozó tervüket. Több mint 7,6 milliárd italos kartondobozt hasznosítottak újra 2013–2021. között. A műanyag és alumínium maradványok második életet kapnak, új üzleti lehetőségeket adnak kiváló minőségű raklapok gyártásával.

Massimo Pasquini, a Lucart vezérigazgatója jelezte, hogy az elmúlt év második felében az áruik iránti kereslet kiegyensúlyozottá vált a fogyasztói és a nem otthoni felhasználású termékek között. Az esztendőt az összes nyersanyag árának meredek emelkedése jellemezte, az energiaárak az utolsó negyedévben az egekbe szöktek. A fenntarthatóság továbbra is központi eleme az innovációjuknak, hogy egy jobb jövőt építsenek. A nyersanyagokra és az energiára vonatkozó makrogazdasági keretet tanulmányozva, a jövőt úgy látja a cégvezető, hogy az elkezdett intézkedéseket fel kell gyorsítaniuk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!