Együttműködés

2022.04.15. 20:24

Képzőhelyet alakítanak ki az ÉDV Zrt.-nél a Tatabányai Szakképzési Centrummal

A sikeres oktatás érdekében egy duális képzőhely kialakítását is tervezik.

M. K.

Fotó: Feher Janos

Együttműködési megállapodást kötött az Északdunántúli Vízmű Zrt. és a Tatabányai Szakképzési Centrum. Lőrinc Ákos, az ÉDV mb. vezérigazgatója elmondta, hogy a létfontosságú közszolgáltatást jelentő víziközmű-szolgáltatás megfelelő színvonalának fenntartása, fejlesztése megköveteli a képzett és elkötelezett humán erőforrás folyamatos rendelkezésre állását. Több szakmában - például gépész, villanyszerelő, ács-állványozó, vízvezeték-szerelő - nagy szükségük van a megfelelő utánpótlásra. Fontos, hogy részben a TSZC jól bevált intézményrendszerén keresztül nevelhetik ki leendő kollégáikat. A sikeres oktatás érdekében egy duális képzőhely kialakítását is tervezik. Az ágazatba vonzás, és az ágazatban tartás érdekében a szemléletformálást már kisgyermekkorban, majd a középiskolások célirányos képzése lányeges, ezt követően pedig a Társaságnál a folyamatos szakmai továbbképzés.

Pákozdi Szabolcs, a TSZC főigazgatója hangsúlyozta, hogy 11 szakképző intézményük mindegyikéhez tud kapcsolódni a Vízmű. Egyre többen választják a szakképzéseket, azon belül is a technikusi minősítést nyújtókat. A tematikus szakmai versenyeken kiváló eredményeket érnek el a megyei diákok. A munkaerő-utánpótlást tudatosan kell szervezni, és ehhez nem csak a tanév közbeni gyakorlati oktatás járul hozzá, hanem a nyári gyakorlat is.

Schmidt Csaba, a TSZC kancellárja kiemelte: több nagyvállalattal is segítenek egymásnak a tanulók gyakorlati és elméleti oktatását összehangolni, komplex módon. Hozzátette, az ÉDV az első cég, amellyel írásban rögzítették, ki mit vállal. Reméli, hogy többen követik a példát.

Elkötelezettség Sok fórumon elhangzik, így itt is kiemelték, hogy a szakmák becsületét vissza kell állítani. Hogy mivel járulhat ehhez hozzá az ÉDV Zrt.? - Stabil munkahely, jó körülmények, lépéstartás a munkaerőpiac szereplőivel a juttatásokban - sorolta Lőrinc Ákos. - Végeztünk dolgozóink körében egy elkötelezettséggel kapcsolatos felmérést, a kapott válaszok visszaigazolják, hogy jó úton haladunk. Kollégáink szép számmal ajánlanák másoknak is az ÉDV Zrt.-t munkahelyként.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!