Kiélezett küzdelem

2022.03.28. 20:57

Megvan a 2022-es Év Magyar Autója, dobogón a Suzuki S-Cross

Az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett versenyre 26 márka 58 autót jelölt. Íme a nyertesek.

Kemma.hu

Forrás: Magyar Suzuki Zrt.

Az Év Magyar Autója 2022 díjra két hazai autógyártó nevezett. A Magyar Év Autója 2022 díjakért 34 modell indult, az Év Zöldautója 2022 díjakért pedig 23 modell szállt versenybe. De kiosztották az Év Beszállítója 2022 díjakat és az is kiderült, ki lett az Év Autós PR-szakembere  – derül ki az autoszektor.hu friss beszámolójából.

Az idei, immáron harmadik versenyre a három hazai gyártóból kettő nevezett autót, ráadásul mindkettő hibridet: a tavalyi második győri Audi Q3 Sportback a 2020-as győztes, esztergomi Suzuki S-Cross ellen bizonyíthatott. Az Év Magyar Autója végül az Audi Q3 Sportback lett a Suzuki S-Cross előtt.

Magyar Év Autója 2022 további díjazottjai között kis szabadidő-autó kategóriában a Suzuki Vitara a 4. helyen végzett.  A dobogó legfelső fokára a Honda HR-V gurult fel, második lett a Volkswagen Taigo, harmadik pedig a Seat Arona.

A 2022-es Közönségdíjra mind a 58 nevezett autó esélyes volt. A februárban zajlott online szavazásba több mint hatezren kapcsolódtak be. Nagy küzdelemben, de a hajrában fölényes szavazatelőnnyel a Suzuki nyert.  Az Év Magyar Autója 2022 Közönségdíj győztes autó tehát a Suzuki S-Cross lett. Második a Kia Sorento phev, harmadik a Suzuki Vitara, őket követi a Hyundai Ioniq 5, a Dacia Duster, a Peugeot 308 SW, a Hyundai Tucson, a Renault Arkana E-Tech, az Opel Astra phev, és az Opel Grandland.  A teljes lista itt tekinthető meg az egyes autókra leadott pontszámokkal együtt.

Év Beszállítója 2022 díjat megyénkben a komáromi SK On Hungary Kft. kapta meg. A díjátadót május végén tartják a szervezők, ahol bejelentik az Év Magyar Autója 2023-as verseny kategóriáit és feltételeit is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!