Bejelentés

2022.03.10. 11:02

A háború miatt nem szállít autókat az orosz és ukrán területekre az esztergomi Suzuki

Az orosz-ukrán háborús helyzetre tekintettel a Magyar Suzuki Zrt. szállításai márciustól szünetelnek Oroszországba és Ukrajnába.

Kemma.hu

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A részletekről Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a cég kommunikációs vezetője beszélt a Kemma.hu-nak. Mint elmondta: éves szinten körülbelül 10 ezer autót exportálnak az orosz és ukrán piacra. A szállítás leállításával „megmaradt” autókat más piacokon igyekeznek értékesíteni.

– Jelenleg is dolgozunk azon, hogy az érintett megrendeléseket átforgassuk más piacokra az adott időszakra tervezett gyártási volumen tartása érdekében. Mindazonáltal terveink szerint ebben az időszakban is két műszakban zajlik majd a termelés Esztergomban – emelte ki a kommunikációs vezető. – Vállalatunknak nincs az érintett területről közvetlen, Tier 1-es beszállítója, ettől függetlenül folyamatosan vizsgáljuk a teljes beszállítói láncot.

A cégnek emellett  Továbbra is a tavaly óta a szektorra jellemző félvezetőhiány okozza a legnagyobb kihívást. Az érintett alkatrész beszállítókkal közösen azon dolgoznak, hogy a gyártás ellátása folyamatos legyen.
Mint Bonnár-Csonka Zsuzsanna hozzátette, a növekvő energiaárak, és a forint gyengülése is hatással van a működésükre. 

– Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyártással kapcsolatos költségeinket optimalizáljuk, de egy bizonyos szint után a többletráfordításaink egy részét kénytelenek vagyunk az új autóink árába is beépíteni. Nem változtatunk azonban a járműveink felszereltségi szintjén, sőt, ma már az alacsonyabb felszereltségű modellek esetében is egyre több vezetéstámogató rendszert építünk be – részletezte. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!