Modern

2021.12.18. 14:39

Megyénkben készül a jövő az elektromos BYD buszokkal és teherautókkal

A dadi székhelyű Eurotrade Kft. sikeresen megállapodott a kínai BYD cégcsoporttal.

M. K.

BYD T6 teherautó

Forrás: Eurotrade Kft./Facebook

A dadi székhelyű Eurotrade Kft. 31 éve a magyar haszongépjármű-kereskedelem egyik meghatározó szereplője. A hazai piacon az egyik legrégebbi járműkereskedő vállalkozás úttörő szeretne lenni a tisztán elektromos hajtású járművekre alapozott, fenntartható fejlődést elősegítő árufuvarozás elterjesztésében is. Ennek érdekében hosszú előkészítő tárgyalások után tovább bővítették kapcsolataikat a kínai BYD cégcsoporttal, és nemrégiben disztribútori szerződést kötöttek a BYD által gyártott elektromos teherautók magyarországi forgalmazására. 

A BYD márka ismerős lehet, hiszen a gyártó 2017 áprilisában nyitotta meg Komáromban az e-busz-gyárát. Azt már kevesen tudják, hogy a BYD világszerte a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik az elektromos autók gyártása terén. Ha az e-teherautók és e-buszok portfóliójára koncentrálunk, azt látjuk, hogy a BYD egymaga több ilyen elektromos eszközt gyárt, mint a sorban utána következő cégek együttesen. A kínai márka széles termékkínálata az e-teherautók területén és az Eurotrade Kft. eddigi sikeres együttműködése az elektromos autóbuszok vevőszolgálati hátterének kiépítésében, solar gyártmányainak értékesítésében megalapozta a kapcsolatok további bővítését. A 2022-ben európai piacra bevezetni szánt modellek közt szerepel az ETP3 elektromos kisteherautó, ETM6 elektromos 7,5 tonnás teherautó-alváz és a 18 tonnás összgördülő tömegű járműalváz is – már előjegyezhetőek. 

Kiemelten fontos a pótalkatrész-ellátás, a szervizelés, az oktatóbázis, a javítástechnológiák elsajátítása, valamint az összes vevőszolgálathoz tartozó tevékenység, amelyeket az Eurotrade Kft. mind teljesít. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!