szakkiállítás

2021.11.28. 07:00

Milánóban tarolt a tatabányai cég, minden terméküket imádták

– Ha fejlődik a gyár itthon, ideje újabb piacokat keresni külföldön! – mostanság akár ez is lehetne a tatabányai Thermotechnika-Crown Cool Kft. (TC) mottója. Nemrégiben Milánóban, Európa legnagyobb vendéglátóipari kiállításán mutatkoztak be.

Mórocz Károly

Forrás: Beküldött

A magyar tulajdonú cég az utóbbi években igen jelentős fejlesztésekkel modernizálta gyár­telepét. Épült két új csarnok, egy harmadikat pedig felújítottak. Számos új gépet – köztük robottechnológiával működőket – szereztek be. Nemcsak a gépparkot, hanem a cég profilját is bővítették. A hagyományosan professzionális hűtőket és mélyhűtőket, valamit sörhűtőket, sör-, szóda- és boradagolókat gyártó vállalat – alkalmazkodva hétköznapjaink megnövekedett higiéniás igényeihez – ma már automata kézfertőtlenítő-adagolót és ipari légtisztítót is gyárt.

Bár a cég jelenlegi kapacitásai jól kihasználtak, a modern géppark további fejlődési lehetőségeket rejt magában. A TC vezetősége ezért is döntött már a fejlesztések megkezdésével párhuzamosan exportpiacai bővítéséről is. Ennek jól bevált eszköze a nemzetközi vásárokon való részvétel. Az elmúlt időszakban számos nagy vásár elmaradt vagy elhalasztották, most viszont újraindult az élet ezen a téren is.

Európa legnagyobb vendéglátóipari szakkiállítását, a Host Milanót kétévente rendezik meg. Idén októberben a világ 43 országából csaknem 1300 kiállító vett részt az expón, köztük a TC is Tatabányáról. Nagy kérdés volt, hogy vajon milyen látogatószám várható a számos szakmai fórummal, előadással és versennyel kísért rendezvényen. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a vírusvédelemre. Védettségi igazolással, megfelelő maszkban lehetett csak bejutni, amit komolyan és folyamatosan ellenőriztek is. Pólusné Kiss Adriennt, a cég kereskedelmi és marketingigazgatóját kérdeztük tapasztalatairól.

– Egy több mint 60 négyzetméteres standdal készültünk a kiállításra, ahol 32 terméket mutattunk be. Ez nemcsak jelentős anyagi befektetés, de a stand tervezése, kialakítása, a megfelelő tájékoztató anyagok gyártása, a gépek kiszállítása és beüzemelése, valamint a stand üzemeltetése a helyszínen jelentős plusz leterheltséget jelentett kollégáinknak is. Fontos volt, hogy mindez megtérüljön és elegendő érdeklődő legyen a kiállításon. Sajnálatos módon kevesebb látogató volt, mint az előző években, ugyanakkor a számunkra fontos szakmai érdeklődők egyáltalán nem maradtak el, sőt! A kiállítás minden napján számos leendő partnerrel, komoly érdeklődővel folytattunk egyeztetéseket, és már érkeznek is be az első megkeresések.

– Elmondhatom, hogy minden egyes termékcsoportunkkal sikert arattunk. Népszerű volt a beépített mérlegekkel gyártott önkiszolgáló automata készülékünk, a háttér hűtőink és fagyasztóink, az üvegezett hűtővitrinjeink, a borhűtőink, a KEG és bárhűtőink, nem is beszélve a sörtornyainkról és a légtisztítónkról. Büszkék vagyunk, hogy ilyen remekül szerepeltünk számos nagy múltú nemzetközileg elismert cég között is.

Jövőre Sirha, HoReCa és Hostelco

Egy kiállítás valamennyi konkrét eredménye csak hetek vagy hónapok múlva lesz majd „kézzel fogható”, vagyis akár még decemberben is érkezhetnek megrendelések, köttetnek szerződések. Kiss Jánostól, a Thermotecnika-Crown Cool Kft. cégvezetőjétől megtudtuk, hogy a különféle szakmai kiállítások természetesen fókuszban maradnak a TC-nél. Rendszeres kiállítóként már készülnek jövő márciusban a fővárosba, ahol helyet adnak a Sirha Budapest 2022-nek, ami Közép-Kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari kiállítása, és a HoReCa-­szakkiállításnak. Közvetlenül utána is lesz bőven elfoglaltság: már utaznak is Barcelonába, ahol a cég kiállító lesz a szintén jelentős nemzetközi szakmai expón, a Hostelcón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!