fejlesztés

2021.11.15. 09:21

603 millióból hoznak létre korszerű iparterületet Kisbéren

603 millió forint európai uniós támogatásnak köszönhetően, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében létesül iparterület Kisbéren.

P. J.

Forrás: Shutterstock

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 603 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével korszerű infrastruktúrával ellátott iparterület várja majd a vállalkozásokat Kisbéren. A város önkormányzata saját tulajdonú ipari területének fejlesztésére pályázott és nyert forrásokat a beruházáshoz az Ipari parkok, iparterületek fejlesztése című felhíváson.

A projekt megvalósulásával több mint nyolc hektár összterületű, korszerű infrastruktúrával ellátott ipar „körzetet” alakítanak ki a településen. A cél egyértelmű, érdemben élénkülhet majd a gazdaság, a projekt megvalósulása ösztönzi a foglalkoztatást a városban és a környékén, sőt, az egész térségben. A projekt helyi igényekre is reagál, mivel számos vállalkozó jelezte az önkormányzatnak, hogy növekvő vállalkozásának telephelyét a lakott területen kívül szeretné elhelyezni, amennyiben megfelelő környezet állna rendelkezésre.

A TOP-os projekt keretében az ipari területet közművesítették, kiépítik a szilárd burkolatú, úgynevezett feltáró- és kiszolgáló utat, valamint a közvilágítást. Az egész pontosan 602 millió 981 ezer 956 forintos uniós támogatás segítségével a területen 20 parcellát alakítanak ki, amelyek mérete később igazítható lesz a hasznosítási igényekhez. A tervek szerint a projekt 2022 őszén zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!