gyermelyi

2021.08.16. 07:25

Trágyázzák a földeket

Péntektől hétfőig Gyermely és Bajna között, augusztus 16–19-ig Bajna és Máriahalom térségében, míg augusztus 23-től 31-ig a Szomor és Bajna között található területeken szórják ki a szerves trágyát – közölte az érintett települések önkormányzataival a Gyermelyi Vállalatcsoport.

W. P.

Az elmúlt években előfordult, hogy a szél messzire, egészen Esztergomig is elfújta a trágyázással járó kellemetlen szagokat, a vállalat emiatt most jó előre tájékoztatta a lakosságot. A közleményben olvasható az is, hogy mindent a törvényi előírásoknak megfelelően végeznek, így a kiszórt anyagokat pedig azonnal elkezdik bedolgozni a talajba.

A cég közölte, hogy már idén komoly beruházásokat végeznek, a jövőben pedig a trágyakezelés folyamatainak irányításával megpróbálják mérsékelni a penetráns szaghatást. Ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy ez semmiképp sem szünteti meg a szagot, csak elviselhetőbbé teszi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!