erős évkezdés

2021.02.05. 17:26

Repülőrajttal indult 2021-ben a Suzuki

Folytatódik a Magyar Suzuki sikertörténete.

M. K.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A Magyar Suzuki Zrt. mindhárom üzletága – személyautó, motoros, hajós – egyaránt kiválóan kezdte az idei évet. 1473 darab regisztrált személygépkocsival piacvezetők az országban, a motoros üzletágban szintén vezetnek, és a hajómotoros üzletág is kiválóan teljesített.

Immár öt éve listavezető az új személyautók értékesítésében

Az európai uniós piacokon 2020 januárjától már hibrid meghajtásban értékesített Vitara, 34,7 százalékos szegmens-részesedéssel továbbra is vezeti a SUV városi-szabadidő kategóriát, ezzel együtt a személyautók mezőnyét is. Hazánkban 653 darabot regisztráltak az Esztergomban készülő modellből januárban a Datahouse újautó-eladási statisztikái szerint.

A múlt hónap végéig összesen 556 kelt el a szintén hazai gyártású Suzuki SX4 S-CROSS-ból Magyarországon. A modell az alsó középkategóriás szegmensben az előkelő első helyet foglalja el 33,86 százalékos részesedéssel. Az összes forgalomba helyezett személyautó – 8867 darab – 16,61 százaléka tehát az öt éve piacvezető Suzukié volt.

A vállalat két új import hibrid modell értékesítését is megkezdte Európában. Az elektromos hálózatról is tölthető SUV Across, illetve a hibrid rendszerrel felszerelt Swace teljes értékű piaci bevezetése januárban kezdődött meg hazánkban. A Magyar Suzuki saját gyártású és import modelljeinek köszönhetően tehát a hibrid alternatívák teljes palettáját kínálja.

Száraz János, a tatabányai Suzuki Száraz márkakereskedés tulajdonosa elmondta, hogy tavaly – különösen az első félévben – a járvány hatására csökkent a kereslet. Ezt követően már nagyobb volt az érdeklődés. Januárban SX4 S-CROSS-ból adtak el a legtöbbet. Bízik benne, hogy túlszárnyalják az előző évet, és abban is, hogy a két „sztármodell” mellett egyre népszerűbb lesz a szintén kiváló paraméterekkel rendelkező Swift is.

A motoros és hajós üzletág is egyaránt kiválóan kezdte az idei évet

Huszonöt regisztrált motorral, 16,45 százalékos részesedéssel, a Magyar Suzuki a hazai új motorkerékpár piacon is vezetőként nyitotta az évet. A V-Strom 650/XT túramotor és a GSX-S 750 naked motorkerékpárok voltak a márka legnépszerűbb darabjai. Ez a két típus a teljes kategóriát is vezeti az év első hónapja után. A legkedveltebb modellek rangsorában előkelő helyen szerepelt még a Suzuki GSX-R 1000/R sportmotor és az Address robogó. A hajómotoros üzletág is évről évre kiemelkedő aktivitással van jelen a piacon, nem volt ez másképp 2021 januárjában sem. Már 2017 őszétől Magyarországról irányítják az üzletág Észtországba, Lettországba, Litvánia, Fehéroroszországba, Csehországba, Szlovákiába, Romániába, Szerbiába, Bulgáriába, Montenegróba és Albániába irányuló üzleti és kereskedelmi tevékenységeit is.

További részletek a február 6-i 24 Órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!