egészség

2020.01.27. 07:43

Bohócdoktorokat támogat a Bridgestone

Gyermekmosolyokért gyűjtöttek kilométereket a tatabányai Bridgestone dolgozói. A dolgozók a tatabányai kórház bohócdoktorainak gyűjtöttek.

M. K.

Fotó: Cselényi-Szabó András

Mint arról már beszámoltunk, a Bridgestone kilométergyűjtő akciót hirdetett. A felhívására a magyarországi dolgozók összesen 49 000 kilométernyi távot futottak, kerékpároztak vagy úsztak azért, hogy a tatabányai Szent Borbála Kórház gyermekosztályán rendszeresen vizitelő bohócdoktorokat támogathassák.

A bohócdoktorok vidámsággal segítik a gyerekek gyógyulását (Fotó: Cselényi-Szabó András)

Nevetéstől volt hangos január 22-én a tatabányai Szent Borbála Kórház gyermekosztálya, amikor Dr. Bim-Bam és Dr. Spuri szórakoztatta a kicsiket. A Bridgestone képviselői átadták az 1 millió 100 ezer forint értékű támogatást Magyar Zsuzsának, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány vezető adományszervezőjének, hogy segíthessék munkájukat, ezzel csaknem 400 beteg gyermeknek szerezzenek örömet. A Bridgestone tavaly világszerte arra ösztönözte munkatársait, hogy sétával, futással, biciklizéssel, úszással gyűjtsenek kilométereket. A belső vállalati rendszerben globálisan összegyűjtött 2,5 millió kilométer után a cég karitatív szervezeteket segít az adományaival.

Király Ildikó, Magyar Zsuzsa, Károlyi Katalin (Fotó: Cselényi-Szabó András)

- Számomra a mozgás egyszerre jelenti a testi, lelki és a szellemi feltöltődést. Ezúttal az igazi motivációt az adta, hogy a megtett táv jótékony célt szolgál, nevezetesen a mosolyterápiát – mondta Kocsis Viktor, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. munkatársa, aktív triatlonversenyző, aki a 3 legtöbb kilométert gyűjtő dolgozó egyike.

- A kilométergyűjtéssel az adományozás mellett azt is szerettük volna elérni, hogy egészséges életmódra, sportolásra ösztönözzük a munkatársainkat – mondta Károlyi Katalin, a Bridgestone Magyarország Kft. marketingvezetője, aki aktív futóként maga is hozzájárult a kitűzött táv eléréséhez.

Ovi, mentő, sport

A társadalmi szerepvállalás, azon belül is a környéken élő közösségek támogatása kiemelt fontosságú a Bridgestone-nak a megyeszékhelyen. Erre két példa is volt decemberben: a tatabányai Arany János Óvodát 1,5 millió, a Tatabányai Mentőszolgálatot pedig 4,6 millió forint értékű eszközadománnyal segítette az abroncsgyár. Több sporteseményt is támogatnak, tavaly a Komárom-Komárnó futóversenyt és a Gerecse 50 teljesítménytúrát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!