fejlesztés és innováció

2020.01.31. 18:30

Több mint 200 milliós támogatást kapott az esztergomi vállalat

Összesen 283 millió 838 ezer 872 forint állami támogatást nyert el az Esztergomi Szerszámgépgyár Kft.

Kemma.hu/MTI

Forrás: shutterstock

A cég a „Kombinált megmunkáló központ kísérleti fejlesztése nagy méretű és extra magas alkatrészek marásához, fúrásához és esztergálásához az Esztergomi Szerszámgépgyár Kft-nél” című projekt megvalósítására. A projekt az Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap keretében valósul meg.

A társaság stratégiai fejlesztési célja a gépgyártására irányuló üzleti tevékenységének bővítése, különös tekintettel a nagyméretű, összetett, nagyobb hozzáadott értékű alkatrészek megmunkálására alkalmas gépek gyártására. A társaság arra törekszik, hogy rendelkezésére álljanak olyan korszerű technológiai megoldások és termékek, amelyek széles körben értékesíthetők, a piaci igényeknek megfelelő termékszerkezetet biztosítanak.

A projekt nagy méretű és extra magas alkatrészek gyors és pontos marását, fúrását és esztergálását biztosító gép kifejlesztésére irányul. A társaság saját szervezeti keretei között végzi a projekt kutatás-fejlesztési feladatainak szakmai irányítását, ezzel összefüggésben a szakmai projektmenedzsment feladatokat és a gyártást is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!