beruházás

2020.01.08. 14:00

Negyven új munkahelyet létesít egy új cég a tatabányai Ipari Parkban

Egy dél-koreai elektronikai cég települ a tatabányai ipari parkon belüli InParkba. A cég egy 4700 négyzetméteres csarnokot épít majd a területen.

Kemma.hu

Új út épül a Tatabányai Ipari Park felé

Forrás: iph.hu

Még az idén megkezdődhet a próbagyártás az Inpark Tatabánya ipari park legújabb üzemében, amelyet a dél-koreai Soulbrain épít. Az építkezéshez szükséges négyhektáros területet a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) értékesítette a cég magyarországi leányvállalatának. Az új gyárban lítiumion-akkumulátorokban használható elektrolitokat állítanak majd elő. A beruházás első ütemében 4700 négyzetméteres csarnok épül, ahol negyven új munkahely jön létre.

A félvezetők, kijelzők, akkumulátor-alkatrészek és egyéb elektronikai termékek fejlesztésére és gyártására szakosodott, dél-koreai központú Soulbrain új tatabányai üzemében magas minőségi színvonalú, úgynevezett nemvizes elektrolitokat készítenek. Termékeiket a mobileszközöktől az elektromos járművekig számos területen alkalmazott lítiumion akkumulátorokban használják fel. A tervek szerint a próbaüzemet még 2020 végén megkezdhetik.

Az ipari park 62 hektáros területének jelentős részét két ügylet keretében hasznosította a NIPÜF Csoport. A telkeket mindkét esetben azonnali fejlesztésre alkalmas állapotban vehették birtokba a cég partnerei. Az előkészítő munkák magukban foglalták egyebek mellett a talajmechanikai és geodéziai vizsgálatok elvégzését, a közúti kapcsolat megteremtését, valamint az új létesítmények igényeinek megfelelő kapacitású közműveknek – villamos-, gáz-, víz- és szennyvízvezetékek – a telekhatárig történő kiépítését.

Mintegy húszhektáros területet vásárolt 2018 végén az Inpark Tatabánya ipari parkban az alumínium keréktárcsákat gyártó német hátterű OTTO FUCHS Hungary Kft. A több mint ötszáz főt foglalkoztató vállalat több tízezer négyzetméteres csarnok építésével tovább bővíti gyártókapacitását.

A parkban még további 33 hektár egybefüggő terület áll rendelkezésre. Emellett a NIPÜF tervezi egy 10 ezer négyzetméteres csarnok felépítését és bérleti konstrukcióban történő hasznosítását, akár több bérlő számára is.

A NIPÜF Csoport portfóliója 2019 végén országszerte 970 hektár ipari célú fejlesztési területet foglalt magában. A bérbeadott csarnokok területe meghaladja a 150 ezer négyzetmétert, emellett 17 ipari parkban kész infrastruktúra várja a betelepülni szándékozó hazai és külföldi vállalatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!