fejlesztés

2019.04.11. 18:42

Új gyártócsarnokot épít a Thermotechnika a Csarnok utcai telephelye mellett

Újabb gyártócsarnok épül Tatabányán. A Thermotechnika meglévő csarnoka mellé építik az újat, melyhez nagyösszegű állami támogatást is igénybe vett a cég.

Mórocz Károly

Schmidt Csaba az alapkőletétel után a fándlival elsimítja a betont, mögötte Bencsik János és Kiss János

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Április 11-én csütörtökön délután a Thermotechnika – Crown Cool Kft. Csarnok úti telephelye szomszédságában, a Hegy utcában letették az alapkövét a 2200 négyzetméteres csarnoknak, az új gépekkel együtt 600 millió forintos beruházásból 208 millió forint az állami támogatás.

Kiss János, a Thermotechnika – Crown Cool Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a jogelőd Thermotechnika GMK 1981 novemberében alakult, a legrégebbi magyar társas magánvállalkozás. Hűtőgépeket szervizeltek, a gyártás 1986-ban kezdődött a VI-os telepen, a Csarnok utcában, a Lehel Hűtőgépgyártól átvett licencekkel és termékekkel. Ma már a kereskedelmi és vendéglátóipari hűtők széles választékát gyártják, 80 százalékát exportra. Az utóbbi években Magyarország legnagyobb hűtőszerviz hálózatát építették ki, saját szerelőkkel és eszközökkel.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere gratulált Kiss Jánosnak és minden munkatársának a folyamatos megújuláshoz, a nemzetközi terjeszkedéshez.

– Tudás, bátorság, hűség, alkalmazkodás – sorolta a kulcsszavakat Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője. Hozzátette, ezek jellemzik a cég vezetőjét, akivel már 30 éve ismerik egymást.

Schmidt Csaba az alapkőletétel után a fándlival elsimítja a betont, mögötte Bencsik János és Kiss János (Fotó: Dallos István / 24 Óra)

További részleteket a 24 Óra április 12-i számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!