fejlesztés

2019.04.16. 18:33

Környezetbarát komáromi BYD-busz közlekedik Salgótarjánban

Forgalomba állt azaz elektromos busz, melyet a komáromi BYD Electric Bus and Truck Hungary Kft. gyártott a nógrádi megyeszékhelynek.

Kemma.hu

Salgótarján, 2019. április 15. Salgótarján elsõ, a tömegközlekedésben forgalomba állított elektromos autóbusza 2019. április 15-én. A komáromi BYD Electric Bus and Truck Hungary Kft. által gyártott, teljes mértékben elektromos mûködésû autóbusz egy feltöltéssel akár 250 kilométert képes megtenni. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Forgalomba állították Salgótarjánban az első, a komáromi BYD Electric Bus and Truck Hungary Kft. által gyártott és leszállított elektromos buszt április 15-én.

Áprilisban álltak forgalomba (Fotó: Komka Péter / MTI)

A buszt még tavaly decemberben szállították a nógrádi megyeszékhelyre. Paramétereit tekintve a teljes mértékben elektromos működésű autóbusz egy feltöltéssel akár 250 kilométert képes megtenni. A gyár által leszállított busz alacsony padlós, 12,05 méter hosszú, kéttengelyes, háromajtós. Az új típusú autóbusz jelentős mértékben kíméli a környezetet és hozzájárul a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, melynek a következő nemzedékek is hasznát látják.

Az utastér is kényelmes (Fotó: Komka Péter / MTI)

Ugyanezen autóbusztípus egy korábbi (kétajtós) verzióját hat évvel ezelőtt tesztelte a BKV. A kéthetes próbaüzem tapasztalatai akkor összességében pozitívak voltak. A BYD honlapján található típusbemutató szerint a buszban lévő rendszer fékezéskor képes a fellépő energia egy részének visszatáplálására, ennek mértékéről azonban nem közöltek információkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában