ipar

2019.04.03. 07:23

Nagyadózóit köszöntötte Komárom, Európa egyik legdinamikusabban fejlődő kisvárosa

Köszönetet mondott adózóinak Komárom vezetése a minap a városháza dísztermében. A rendezvényen dr. Molnár Attila polgármester kiemelte: az iparűzési adók jelentősen hozzájárulnak a város fejlődéséhez.

Nagy T.

Dr. Molnár Attila polgármester kiemelte: az iparűzési adók jelentősen hozzájárulnak a város fejlődéséhez.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Tamás

Legnagyobb adózóit köszöntötte az önkormányzat a minap a városháza dísztermében. Az eseményen részt vett dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Popovics György a megyei közgyűlés elnöke, Molnárné dr. Taár Izabella a komáromi járási hivatal vezetője, Keszegh Béla Észak-Komárom polgármestere, valamint a városvezetés és a vállalatok képviselői is.

Dr. Molnár Attila köszöntőjében kiemelte: fontos, hogy legalább évente egyszer számot adjunk arról, hogy hova kerültek, és mire fordítjuk azokat az adóforintokat, amelyeket a városban működő vállalatok fizetnek be és ezzel a település költségvetését gyarapítják. Emellett köszönetét fejezte ki a polgármester a kormánynak is, hogy több hazai város mellett, kiemelten kezeli Komárom fejlődését is.

Dr. Kancz Csaba úgy fogalmazott, hogy Komárom egy olyan város, ahol mindig történik valami. Czunyiné dr. Bertalan Judit köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy Komáromban mindenki érdekelt a sikerben. – A vállalkozások a gazdasági sikerekben, a városvezetés a fejlesztések sikerében és mindenki azon dolgozik, hogy ez töretlenül tudjon tovább folytatódni – emelte ki a térség országgyűlési képviselője. Dr. György László beszédében elmondta, hogy csak azoknak a városoknak tud a kormány segíteni, amelyeknek vannak megvalósítható stratégiái, azaz tudják, hova szeretnének eljutni, és van is elég életerejük ahhoz, hogy ezeket megvalósítsák. Komárom polgármestere és a komáromiak ilyen közösséget alkotnak – emelte ki az államtitkár.

Kitért arra is, hogy a kormány minden eszközzel igyekszik hozzájárulni a magyar gazdaság versenyképességéhez, de ehhez a gazdasági szereplők részéről is – a komáromiakéhoz hasonló – aktivitásra van szükség. Popovics György pohárköszöntőjében kiemelte, hogy a jelenlévők mind hozzájárultak ahhoz, hogy a Komárom-Esztergom megye a legboldogabb hely legyen Magyarországon.

A legdinamikusabban fejlődő város

Dr. Molnár Attila elmondta, hogy Komárom jelenleg Európa egyik legdinamikusabban fejlődő kisvárosa. A mostani időszakban mintegy 80 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik a városba. Jelenleg is zajlik a Csillagerőd több mint 6 milliárd forintos kulturális célú felújítása, ahová a Szépművészeti Múzeum antik szobormásolat parkja költözik hamarosan. A Monostori erődtől néhány száz méterre új híd épül a Dunán, amely évszázadokra határozza majd meg a térség gazdasági lehetőségeinket.

– Emellett számos ipari parki fejlesztés és egyéb beruházás is zajlik a városban, amelyek mind azt szolgálják, hogy az itt élők közös otthonuknak tekinthessék városunkat, Komáromot – emelte ki a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!