családi vállalkozás

2018.11.28. 07:05

Átadták az SPH új csarnokát Esztergomban

Egyedi géptervezéssel, gépgyártással foglalkozik a vállalat, mely a minap az esztergomi ipari parkban avatta fel új csarnokát.

P. O. Z.

Egyedi géptervezéssel, gépgyártással foglalkozik a vállalat, mely a minap az esztergomi ipari parkban avatta fel új csarnokát.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

Az SPH Plusz Kft. ünnepségén, melyen a vállalat partnereinek képviselői és több közeli település vezetője vett részt, Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és Bánhidy László, Esztergom polgármestere is köszöntötte a Schmidt Ödön által 1997-ben alapított cég új csarnokát.

Völner Pál többek között arról beszélt, hogy európai uniós pályázati támogatás nélkül, önerőből valósította meg ezt az új beruházást az SPH Plusz Kft., ami azért nagy dolog, mert 2008-ban még ott tartott az ország, hogy a nagyvállalatoknál is komoly problémák jelentkeztek az akkor kirobbanó gazdasági válságban.

Az államtitkár kiemelte, hogy jelenleg pontosan az SPH Plusz Kft.-hez hasonló kis- és középvállalkozások tudnak és mernek beruházni, köszönhetően a biztosított forrásoknak és a világgazdaságba való integrálódásnak, ennek köszönhetően pedig a magyar gépipar és a tervezők meg tudnak felelni a nemzetközi piac adta kihívásoknak, így például az Audinál vagy a Suzukinál. Völner Pál elismerését fejezte ki a 20 éve létező vállalkozásnak, illetve külön kiemelte, hogy Schmidt Ödön utódai is jelentős szerepvállalással bírnak már most a cég vezetésében, ami a magas minőség folytonosságát garantálja.

Bánhidy László alpolgármester köszöntőjét egy elsőre meghökkentő képpel nyitotta, melyben leírta az egykori szovjet tankok, Dobogókői útnál lévő gyakorlóterét, ahol éjjel-nappal dübörögtek a harckocsik. Az alpolgármester ezután úgy fogalmazott, hogy ha 30 évvel ezelőtt valaki azt mondta volna, hogy az esztergomi szovjet lőtéren majdan egy magántulajdonú üzemcsarnok-avatást tartják, akkor nem hitt volna neki. Most ez mégis megtörtént, és a folyamatosan változó világban a technikai, társadalmi kihívásoknak minden bizonnyal meg fog felelni ez az új esztergomi csarnok, mondta Bánhidy László.

Az átadóünnepségen az alapító, tulajdonos Schmidt Ödön beszélt vállalkozása legfontosabb állomásairól, a cégpartnerekkel való együttműködésről. Az eseménynek több kulturális, prózai és zenés produkció mellett spirituális fejezete is volt, amikor Tóth Bertalan plébános atya, aki a Szentírás Teremtés könyve egy felolvasott részlete alapján rövid igemagyarázatot tartott, majd imádságot követően megáldotta az új épületet.

Az SPH Plusz Kft. céghistóriája

Az 1997-ben indult egyszemélyes vállalkozást Schmidt Ödön alapította, aki ma már a két fiával együtt vezeti a gyárat. A több, mint ötven embert foglalkoztató vállalkozás további mérnököket, lakatosokat és CNC-forgácsolókat szeretne felvenni. Az egy év alatt felépült, 1320 négyzetméter alapterületű új csarnok, ahol egyedi géptervezés, gépgyártás folyik majd, olyan partnereinek biztosít különböző termékeket, mint például az Audi, a Bosh, a Zoltek, az Adient és a Toyo Seat. A most átadott csarnok újabb bővítése, a 2-es ütem, jövő év januárjában indul és további 2600 négyzetméterrel növeli majd a csarnok területét. A tervezett átadás 2019 novemberére várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában