Helyi gazdaság

2018.09.09. 11:30

Jutalmat kaptak, de rögtön továbbadták a BorgWarnernél

Immár hetedik alkalommal sikerült elérni az egymillió balesetmentes munkaórát a BorgWarner Oroszlány Kft. gyárában. A cégcsoport vezetésétől díjat és pénzjutalmat kaptak, az utóbbit rögtön továbbadták.

Mórocz Károly

Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

A VII. Safety Award díjat kapta meg a biztos és biztonságos munkahely, a turbófeltöltőket gyártó BorgWarner Oroszlány Kft. szerdán. Az ünnepségre meghívták a dolgozókat is, akiknek külön ajándékokkal kedveskedtek, hiszen nekik köszönhető a „hetes sorozat”, ami a cégcsoporton belül egyedülálló. A köszöntő beszédek előtt hangulatos műsort adott a Kenderke Néptáncegyüttes Berzenye csoportja, Dudaház címmel.

– Munkám legfelemelőbb része, ha díjat adhatok át – mondta Robin Kendrick, a BorgWarner turbó üzletágának igazgatója. Hozzátette, biztos munkahely az oroszlányi, ahol prioritása van a biztonságnak. Davide Girelli európai igazgatóval együtt gratulált a dolgozóknak, majd átadták a díjat Bogár Attila ügyvezető igazgatónak.

– Nagyon szépen köszönöm! – kezdte beszédét a magyarországi leányvállalat első számú vezetője.

– Fontosnak tartjuk, hogy a továbbiakban se legyen nálunk jelentésköteles baleset, ennek érdekében együttműködésre, nagy odafigyelésre, igazi csapatmunkára van szükség.

Bogár Attila a dolgozók közé vitte a díjat, akik felállva ünnepeltek. Rácz Ildikó, a munkavédelmi bizottság elnöke egy jól megérdemelt ajándék órát vehetett át. Ezt követően elhangzott, hogy a cégcsoport vezetésétől kapott 20 000 dollárt – a dolgozók javaslatai alapján – a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is három oroszlányi szervezetnek adják tovább. Színpadra hívták a Ments Meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület, az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó-parancsnokság, valamint a József Attila Általános Iskola alapítványának vezetőjét. A 20 000 dollárt „lefordították magyarra”, így mindegyik szervezet kétmillió körüli összeggel gazdagodott. Elmondták, mennyire fontos számukra ez, hiszen szűkös a költségvetésük, minden fillér számít.

Az ünnepséget követően a BorgWarner jelenlévő munkavállalóit pogácsával, üdítővel kínálták, ahogyan később a többi szak dolgozóit is. A 24 Óra érdeklődésére Lazók Zoltán, Oroszlány polgármestere elmondta, nagy örömére ez már a negyedik hasonló ünnepség, amelyen részt vesz. Emlékeztetett arra, hogy a bányászkodás hosszú évtizedei alatt több mint 200-an vesztették életüket errefelé, sokan megsérültek. Ma már más a munkakultúra, biztonságban vannak a dolgozók, ezt fényesen igazolja ez az ünnepség is.

Biztonság, minőség és a két gyerek

Davide Girelli, a BorgWarner Csoport európai turbó üzletágának igazgatója érdekes hasonlattal világította meg, miért a legfontosabb a biztonság és a minőség.

Ha valakinek két gyereke van, annak számára egyértelmű, hogy ők jelentik a prioritást, bármi is történjen a világban. A munkahelyen a két gyerek a dolgozók biztonsága és az előállított termékek minősége. Természetesen a többi dolog is fontos, de azok felcserélhetőek, a helyzettől függően változhat a sorrendjük.

A dolgozók elkötelezettsége, az állandó figyelem és fegyelem a munkakezdéstől a befejezésig garantálja a sikert, amelyet a BorgWarner oroszlányi gyára újra magáénak tudhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!