szakember

2018.07.16. 14:00

Már Amerika és Kína is az oroszlányi mérnök gépeit használja

Szabó Róbert a közelmúltban Budapesten vehetett át elismerést. Az oroszlányi mérnök gyártóberendezéseit már nem csak hazánkban használják.

Petrik J.

Szabó Róbert a fővárosi díjátadón

Forrás: KEM Mérnöki Kamara

Szabó Róbert, a SUEZ Water Technologies & Solutions Hungary Kft. gyártógépmérnökség vezetője – ennek a cégnek az elődje volt a Zenon, majd a Generál Electric – országos elismerést vehetett át nemrégiben a fővárosban, a Vasas Szakszervezetek Székháza dísztermében. Mint megtudtuk, a kiváló szakembert a Magyar Mérnöki Kamara környezetvédelmi tagozata, valamint a társaság vezetője ajánlotta jutalmazásra.

A gyártógép mérnökség vezetője, valamint vezető-tervezője, a teljes gyár valamennyi berendezésének tervezését irányította. Számos gyártóberendezést személyesen, vagy beosztott mérnökei segítségével tervezett, épített, helyezett üzembe. Az új gépek tervezésénél maximális automatizáltságot és robotizációt alkalmazott.

Az új berendezései segítségével az oroszlányi nagyüzem hatékonyságában messze meghaladta a kanadai anyavállalatét is. Az itt és így készített termékek gyártási minősége és a vevőknél tapasztalt élettartama szintén jelentősen túllépte a kanadai szintet.

Az oroszlányi mérnök teljesítményét világszerte nagyra becsülik, ezért már Kínában és az Egyesült Államokban is működnek a Szabó Róbert által tervezett gyártóberendezések.

Az oroszlányi üzem, a világ legjelentősebb ultraszűrő víztisztító membránokat előállító gyára, ahol a létfontosságú víz újrahasznosítására koncentrálva rendszereket készítenek, amellyel tiszta vizet adnak a jövő generációinak. A cég által gyártott egyedülálló csúcstechnológiájával a szennyvíz jó minőségű ipari tápvízzé, vagy akár ivóvízzé alakítható.

Címkék#oroszlány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!