blog

2017.12.09. 18:50

Réka testét elhagyhatja az erő, de az elméjét soha

„Nem azért élek, hogy egyek, hanem azért eszek, hogy éljek” – Réka így kezdte a 9-10. heti beszámolóját. Lassult a fogyása, szinte majdnem megállt, úgyhogy elkezdték ingadoztatni a szénhidrátot.

Kemma.hu

„A nulla szénhidrátos napon csak csirkemellet, tojásfehérjét, zöld színű zöldségeket és fehérjeport fogyasztok. Ez az a nap, amit nagyon nehéz kibírni. Agyban eldöntöttem, tudom, hogy mit kell csinálni de nagyon nehéz. A koncentráció csökken, nem jutnak eszembe szavak. Nincs kedvem beszélni sem. Legszívesebben leülnék egy sarokban egyedül és megvárnám, míg másnap reggel lesz. Ezeken a napokon is edzek. Edzés közben kérdeztem Krisztiánt az edzőt, hogy hogyan bírjam ki étel nélkül az edzést. Erőtlen vagyok, gyenge, mint a harmat. Mit csináljak, hogy kibírjam, mi vigyen tovább? A válasz nagyon egyszerű volt: a lélek”

- kiráz a hideg amúgy, amikor ezeket a sorokat olvasom.

Krisztiánnak igaza van. Engem is sokszor csak az vitt tovább. Meg a hitem, magamban. Hogy menni fog, és végig tudom csinálni, és szénhidrát nélkül is tudok edzeni, és igenis elérem a célomat. És biztos vagyok benne, hogy ez Rékát is átsegíti majd az utolsó hetében.

Azt mondja, olyan ez a klub mint egy önismereti túra.

”Mindenkinek ajánlom, hogy legalább egyszer csinálja végig az életben ezt a programot. Ahogy telnek a hetek, különböző szintekre jut el az ember szellemileg, lelkileg, fizikailag. Feszegeted a saját határaidat, tűrőképességedet, kilépsz a komfortzónádból és egy olyan csodás formát látsz vissza a tükörben, amit nem is gondoltál volna” – és éppen ezért változtatja meg az egész életünket. Mert rájövünk, mennyire is erősek vagyunk valójában. És ezt az erőt, és hitet magunkban az életünk számos más területén tudjuk majd kamatoztatni.

„A bőröm szép és tiszta lett, jól körvonalazódik a régi formám. A bőröm nem lóg, hanem feszes, és a még rajtam lévő zsírréteg alatt érzem az izmaimat.”

Akivel találkozok, és kérdeznek mindenki azt hiszi, hogy az edzőteremben lakok. Hát nem, heti háromszor egy óra súlyzós edzés, és háromszor fél óra kardio, nekem ennyi fér bele az időmbe, teszi hozzá Réka.

Azért érezni, hogy borzasztóan fáradt. Amúgy az lenne a csoda, ha nem lenne az. Mindent beleadott ebbe a 12 hétbe, ami csak tőle telt.

„Fáradt vagyok, éhes és álmos. Csak vonszolom magam. Ennyi. Nem tudok írni sem”. A céltól viszont csupán egyetlen hét választja el. És ha a testét el is hagyta most az erő, az elméjét soha.


Rékával legközelebb már az előtte-utána fotókkal jelentkezünk. És garantáljuk, hogy leesik majd a kedves olvasók álla az eredménytől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!