Szomorú hír

2023.08.16. 12:19

Kétoldali szívinfarktust kapott a mulatós sztár

A mulatós hírességet megműtötték, de állapota kritikus.

Kemma.hu

Legutóbb vármegyénkben a Kisbéri Napokon hallhattuk a sztárduót, akkor még nem látszott Benyó Miklóson, azaz Tekknőn, hogy bármi probléma lehet néhány héttel később. Legalábbis akkor úgy tűnt. 

Zenésztársa Koczka Géza, vagyis MC Hawer Tik-Tok-oldalukon is megosztotta rajongóikkal a szomorú hírt. Ebben elárulta, hogy Tekknő hónapok óta panaszkodott zsibbadásra, de azt hitte, az ízületei miatt van probléma.

Az 52 éves mulatós sztárt hétfő reggel érte kétoldali szívinfarktus. Az életmentő műtéten ugyan túl van, de állapota kritikus. MC Hawer további részleteket is kifejtett a Borsnak, amelyek mint utólag kiderült, már korai tünetei voltak az infarktusnak.

– Én sem térek magamhoz a történtek óta, mert pont ő az az ember, aki egészségesen él, soha semmilyen káros szenvedélye nem volt. Egy-két éve voltak problémái, rendszeresen zsibbadt a karja, járt masszőrhöz, és különböző kuruzslókkal próbálta gyógyíttatni magát, de mint az orvosoktól megtudtuk, ezek is már az infarktusnak voltak az előjelei. Miki egyébként pánikbeteg, aminek pont olyan tünetei vannak, mint egy szívrohamnak, azt gondolta, emiatt van a probléma. Míg másnál a pánik váltja ki ezeket a tüneteket, nála fordítva volt, a szíve jelzett, hogy baj van.

Az már bizonyos, hogy a rajongóknak jó pár hétig biztosan nélkülözniük kell a színpadról Tekknőt. A következő időszakra számos fellépést tartalmaz naptárjuk. Az aggódó MC Hawer megszólalt ennek kapcsán is.

– Jelenleg azt kell kitalálnunk, mi lesz most. Még javában tart a nyári csúcsszezon, a következő hetekben rengeteg fellépés vár ránk. Ha még a kórházból ki is engedik, legalább három hétre szívszanatóriumba fog kerülni rehabilitációra. Ezt tudva, legalább egy hónapra kiesik a munkából, így minden rám fog hárulni. Ez nem is kérdés számomra, mert ő is megtette értem. Amikor tíz évvel ezelőtt másfél hónapot töltöttem kórházban az elvonókúrán, ő ment egyedül fellépni. Teljesítette azokat a felkéréseket, amiket elvállaltunk, amire felkérték bennünket – majd hozzátette a Borsnak:

–Évekkel ezelőtt kötöttünk egy szóbeli megállapodást, ha bármelyikünk egészségével problémák adódnak, a másik egyedül is helyt áll. Ezekben a helyzetekben természetesen mindenki ugyanúgy megkapja a gázsiját, mintha ott lenne. Ez most sem lesz másképp, mert biztosítom számára a bevételeink felét. Mindent vállalok egyedül, persze Miki hiányozni fog a színpadról. Mindenkit arra kérek, hogy szurkoljanak neki és a gyógyulása érdekében legyenek megértőek és türelmesek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában