Gyász

2022.05.16. 16:28

A családterápiás szakember nagyon félti Berki Krisztián kislányát

Berki Krisztián halála mindenkit megdöbbentett, de kislányát egyenesen sokkolta a veszteség.

Kemma.hu

Forrás: ripost.hu

Már több mint egy hete szűnni nem akaró fájdalom gyötri Berki Krisztián családjának minden tagját. Krisztián édesanyja maga is mélypontra került, ám sokkal jobban aggódik kilencéves unokájáért. A kislány volt ugyanis az, aki rátalált Krisztián holttestére május 6-án reggel a lakásuk teraszán.

Nati nagyon okos lány, a szívem szakad meg érte… Soha nem tudja majd feldolgozni azt, ami és ahogyan történt az imádott apukájával. Borzasztó traumát kellett átélnie

– mondta a nagymama, majd hozzátette: nagyon sajnálja, hogy Nati édesapja ilyen korán kilépett a kislány életéből. 

A ripost.hu értesülései szerint Hódi Pamela minden percét Natival tölti, amit jól is tesz a szakember szerint, aki elmondta mi zajlik egy kisember lelkében ilyen tragédia esetén.

A trauma feldolgozása nehezebb mit a gyászé. Ilyenkor hirtelen éri hatalmas stressz az embert, aminek hosszú távú hatásai lehetnek, ha nem tudja feldolgozni. Ilyenek lehetnek a visszajáró képek, amelyek bevillannak, akár évekkel később, teljesen váratlanul. Most a gyermeknek biztonságra van szüksége, a családnak minden percét rá kell fordítani és lehet, hogy megnyugszik, azonban hosszútávon nagyon valószínű, hogy szakszerű segítségre lesz szükség

– mondta Révész Renáta Liliána gyásztanácsadó, családterápiás szakember, gyermekdráma vezető, aki azt is megerősítette, hogy 8-9 éves korban már felfogja a gyermek, hogy a halál végleges dolog és a kötődés miatt a veszteséget is érzékelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában