megdöbbentő

2021.11.16. 07:39

Reviczky Gábor a nyugdíjáról vallott – ettől neked is leesik az állad

Reviczky Gábor őszintén vallott nyugdíjáról, valamint arról, hogy a Nemzet Művésze elismerés és a vele járó pénzbeli honorárium megmentette az életét.

Kemma.hu

20210616 Kajárpéc Hős fa A tematikus ismeretterjesztő sorozatban a Kossuth Díjas színművész, műsorvezető hétről hétre megismerteti a nézőket a hazai és külhoni erdőkkel vagy az azok környékén zajló legfontosabb eseményekkel. Ezúttal Kajárpéc Hős fáját, Sokorópátkán a Vörös Barátok Mondáját, Écsen és Pannonhalmán mutatja be a nézőknek az újdonságokat. Képen: Reviczky Gábor Színművész Fotó: Nagy Gábor NG Kisalföld

Forrás: Nagy Gábor NG / Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

Nincs olyan ember az országban, aki ne ismerné Reviczky Gábor munkásságát. A november elején Nemzet Művészének választott színész arról vallott, hogy hatalmas segítséget jelent számára a díjjal járó anyagiak, mert most nagy bajban lenne – számolt be a Bors.

A lassan 50 éve a színészi pályán tevékenykedő művész neve összefonódott híres filmek karaktereivel, látható sorozatokban és a szinkronizálás sem áll tőle távol. Reviczky Gábor elmondása szerint a lehető legjobbkor érkezett száméra az elismerés és a vele járó pénzbeli honorárium is. A színész elmondta, enélkül a pénz nélkül most nagy bajban lenne. Az életjáradék mértéke az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a huszonháromszorosa, ami jelenleg 655 ezer 500 forintra jön ki.

– Mindenkit megviselt ez a másfél év, anyagilag és művészileg is – kezdte a színész.

Gyakorlatilag megmentett a Nemzet Művésze elismerés. Ha beteg lennék, és nem tudnék dolgozni, akkor a 110 ezer 800 forintos nyugdíjammal mit kezdenék?

Nagyon átvertek minket a kilencvenes években a színházak. Tudniillik nem akarták fizetni utánunk a járulékokat, a TB-t, ezért elküldtek betéti társaságokba bennünket. Ezért ilyen alacsony a legtöbb művésznek a nyugdíja, mert akkor mindössze 2600 forintot kellett fizetnünk a társadalombiztosításra. Ezért is fontosak ezek a díjak, és hogy minél több, rangos kollégát ismerjenek el – nyilatkozta Reviczky Gábor az AC News oldalának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában