felügyeleti jog

2021.07.08. 19:09

A végsőkig fog küzdeni gyermekéért Berki Krisztián

Berki Krisztián és volt párja, Hódi Pamela kislányuk felügyeleti joga miatt pereskedik.

Kemma.hu

Forrás: Ripost

Hódi Pamela beperelte egykori párját, Berki Krisztiánt, aki magának szeretné közös kislányuk, Natasa Zselyke teljes felügyeleti jogát – írja a borsonline.hu. A pár 2017-ben, több mint három évvel ezelőtt állapodott meg, hogy az akkor 5 éves gyermek felügyeletét megosztják egymás között. A tatabányai származású celeb először hétvégente látta el apai teendőit, majd idővel heti váltásban nevelték a kislányt Pamelával.

A lap információi szerint a pár ismét bíróság elé állt, az ügyről azonban az édesanya nem kívánt nyilatkozni. Berki viszont megerősítette a hírt.

– Végtelenül sajnálom, hogy a gyermekem édesanyja a láthatásomat szeretné csökkenteni. Feljelentett, azt szeretné, ha a jövőben csak kéthetente láthatnám a kislányomat, pedig a közös szülői felügyelet jó hatással volt Natira. Értetlenül állok a történtek előtt, hiszen amikor az anyukáját hat hétre Ázsiába szólította a munkája, túlzás nélkül kijelenthetem, gond nélkül mindent meg tudtam oldani, jól teljesítettem apaként – nyilatkozta a lapnak.

Az új per tehát arról szól majd, hogy marad-e a közös szülői felügyelet, vagy kizárólagosan az édesapa vagy az édesanya kaphatja meg azt. Ezen kívül a bíróság a gyermektartás- és a láthatás mértékét tárgyalhatja újra.

Nem tudom, hogyan mondjam el a nyolcéves kislányomnak, hogy az édesanyja azért harcol ellenem, hogy kevesebb időt tölthessen velem. Szomorú vagyok, hogy itt tartunk, és emiatt is bíróságra kell járnom. Köszönettel tartozom azonban a mai törvényalkotóknak, hogy egy apának nem csak kötelességei, hanem jogai is vannak – tette hozzá Berki, hangsúlyozva, hogy a végsőkig küzdeni fog a gyermekéért.

– Sok esetben az édesapák inkább lemondanak, tartásdíjat, gyerektartás fizetnek, mintsem harcolnának, hogy láthassák a gyermeküket, és az anyára hagyja, minthogy évekig küzdjenek egymással. Én őszintén átbeszéltem a történteket a kislányommal, és kijelentette, ha hét napot tölt az anyukájánál, akkor nálam is ugyanennyit szeretne. Nekem nincs más dolgom, mint ezért mindent megtenni.

Én egy harcos vagyok az életben, mindent megteszek, és végsőkig harcolok a kislányomért és az érdekeiért!

Pamelával közösen szerettünk volna anno családot alapítani, most pedig minden további lépéssel csak ártunk a gyermeküknek. Számomra továbbra is a saját példámból kiindulva az az igazi szülő, aki időt tölt a gyermekével, gondoskodik róla, neveli és nem letudja pénzben, tartásdíjban – összegezte gondolatait a szülőségről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában