vöröskereszt

2021.06.18. 17:30

Exatlon-Ricsi jótékonysági focitornát szervez Tatabányán

A realityverseny óta eltelt időben sem tétlenkedik az Exatlon Hungary játékosa, Balogh Ricsi. Jelenleg közösségi focizást szervez, emellett személyi edzői karrierjét egyengeti.

Raffael Veronika

A realityverseny óta eltelt időben sem tétlenkedik az Exatlon Hungary játékosa, Balogh Ricsi. Közösségi focizást szervez, személyi edzői karrierjét egyengeti.

Forrás: 24 Óra

Fotó: R. V.

Jótékonysági focikupát szervez a tatabányai exatlonista, Balogh Ricsi. A Mozogj Ricsivel elnevezést viselő amatőr, hobbifocistáknak szervezett versenyt július harmadikán tartják a Jubileum Parkban. A mindennapokban taxisként dolgozó fiatal elárulta: az eseménynek a közösségépítés mellett jótékony céljai is vannak.

– Gyermekkorom óta érdekel a foci, annó a lakótelepi grundon rúgtuk napestig a bőrt a barátaimmal. Minden nap a pályán voltunk, úgy kellett minket beparancsolni. Később igazolt játékosként is űztem a sportot, így kézenfekvő volt az ötlet, hogy a jótékonykodás érdekében egy focikupát szervezzek. Szívügyem a segítségnyújtás, így azt találtam ki, hogy a csapatok nevezési díját teljes egészében a Magyar Vöröskeresztnek adományozzuk – mesélte a kellemeset a hasznossal összekötő rendezvényről Ricsi, aki elárulta: rögtön voltak jelentkezők, amikor a versenyfelhívást közzétette " target="_blank" rel="noopener noreferrer">a Facebookon.

– Sokan jelezték, hogy részt vennének a kupán, aminek nagyon örülök, hiszen minél többen gyűlünk össze, annál nagyobb összeget tudunk adományozni. A jelentkezőkhöz mindössze annyi kérdésem lenne, hogy csak akkor jelentkezzenek – akár az eseménynél, akár privát üzenetben –, ha biztosan, teljes csapatlétszámmal tudnak megjelenni. A parkban három pálya áll rendelkezésre, így minden adott ahhoz, hogy sokan rúgjuk a bőrt. Az kupa napján reggel kezdenénk, az ellenfelek sorsolását élőben közvetítenénk a közösségi médiában. Nyitóbeszédet is tervezek tartani, ami miatt már most nagyon izgatott vagyok, hiszen sosem csináltam még ilyet – tette hozzá a sportoló.

A focikupa nevezési határideje július 2., az első három csapatot oklevéllel, érmekkel díjazzák. Balogh Ricsi elárulta: a dobogó első fokán végző együttes egy vándorserleget nyer, ezzel nem titkolt célja, hogy a jótékonysági megmérettetésből hagyományt teremtsen. Hozzáfűzte: a kupán résztvevő csapatok között emellett a legjobb játékos, gólkirály és a legjobb kapus címeket is kiosztják.

Tanulmányait végzi

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Ricsire inspiráló hatással volt a tévés megmérettetés – nemrégiben kezdte meg fitnesz és testépítői tanulmányait. Elárulta: szíve csücske, a fuvarozás mellett így végre hivatásként végezhetné a sportolást is.

– Sokat tanulok a szakmáról, elméleti és gyakorlati órákat is veszek annak érdekében, hogy okleveles személyi edző lehessek. Az órák nagy része online, a Zoom-on keresztül zajlik, de a lelkesedésemnek ez sem szab gátat, szerintem a cél szentesíti az eszközt – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában