Exatlon Hungary

2021.03.19. 07:00

Dorogi karateedzővel gazdagodott az Exatlon: Vivient önfegyelme viheti sikerre

Újabb megyei kötődésű versenyző érkezett az TV2 Exatlon című műsorába Halász Vivien személyében, aki családjával több szállal is kapcsolódik Doroghoz.

Körtvélyfáy Dina

Halász Viviennek az Exatlon pályáin még nem volt nagy sikerélménye, de újoncként is mindent megtesz, hogy a legtöbbet hozza ki magából

Forrás: Exatlon.hu

Az ügyességi és extrémsport vetélkedőbe Halász Vivien karatézó édesapja biztatására jelentkezett. Halász Károly ötdanos karatemester a Dorogi-medence regionális hírportálnak elmondta, a család több szállal is kötődik Doroghoz. Az apa tizennégy éven keresztül Dorog önkormányzatának pilismaróti táborában tartott foglalkozásokat. A Dorogi Nehézatlétikai Club Kyokushin Karate szakosztályának tagjai minden héten egy alkalommal náluk, Kőbányán edzenek, illetve együtt járnak versenyekre. Vivien szintén több dorogi karatékát tanít.

Vivien már négyévesen megismerkedett a karate sporttal, édesapja vitte el első edzésére. Kétszeres világkupa-győztes és nyolcszoros magyar bajnok. Több neves versenyen vett részt, mint például az All American Openen. Vivien bemutatkozó videójában elmondta, a versenyen szeretne saját magának és családjának is bizonyítani. A sport megtanította a fegyelemre és a koncentrációra, ezt szeretné kamatoztatni majd a pályákon is.

Halász Viviennek az Exatlon pályáin még nem volt nagy sikerélménye, de újoncként is mindent megtesz, hogy a legtöbbet hozza ki magából (Fotó: Exatlon.hu)

Viviennek a pályákon még nem volt nagy sikerélménye, de újoncként is mindent megtesz, hogy a legtöbbet hozza ki magából a rutinosabb versenyzők között. A Bajnok csapat többi tagjával könnyen megtalálta a hangot a pozitív személyiségű, barátságos lány.

Csapata nehéz időszakot élt meg az utóbbi időszakban, hiszen két meghatározó versenyzőjüket is elvesztették. Szarka Ákos street workout bajnok párbajon esett ki, az egykoron a Leányvár színeiben cselgáncsozó Szabó Franciska pedig olyan súlyosan megsérült, hogy az orvosok nem engedték tovább versenyezni.

A bajnokok egy másik versenyzőjének is ismerős Dorog, Ujvári Izabella ugyanis a hajdani Dorogi Diófa SE futballistája volt. Klotz Tamás, az egyesület egykori elnöke korábban elmondta, Izának rengeteg gólt és gólpasszt köszönhetnek, jó szellemiségével, szorgalmával is előrevitte a csapatot.

Bár Iza nagyon jól kezdett az Exatlonban, a Bajnok csapat nehéz szériája rá is hatással van, a tabella harmadik helyéről ugyanis a tizedikre csúszott vissza. Nem lesz egyszerű dolguk a Bajnokoknak a továbbiakban sem, hiszen a Kihívók a legutóbb lehetőséget kaptak rá, hogy külön gyakorolják a pályákat lezáró ügyességi feladatokat, így felkészültebben mehetnek a következő versenynapokra.

Sportemberek

A harmadik évadban a Kihívók színében is szerepelt megyei versenyző, a taxisofőr Balogh Richárd. A tatabányai fiatalember pár hete már kiesett a versenyből. Ricsi hat hetet töltött Dominikán, de búcsúinterjújában elmondta, maradt volna még. Hozzátette, rengeteg új embert ismert meg, fegyelmezettséget, önismeretet tanult, hálás, hogy elutazhatott a versenyre. A korábbi évadokban is több megyei kötődésű sportoló megfordult már az Exatlonban. Az elsőben Esztergályos Patrik vívó, a másodikban Kocsis Alexandra fitnesz­világbajnok és Herceg Alex Valentin thai bokszoló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában