Márton Anita

2018.03.05. 19:38

Hazatért a világbajnok! (Videó)

Hétfő délután megérkezett Magyarországra a birminghami vb-ről az atlétika első magyar világbajnoka, zsebében a történelmi sikert szimbolizáló aranyéremmel.

2018 atlétika Márton Anita

Márton Anita néhány napja óriási diadalt aratott a fedettpályás atlétikai világbajnokságon: súlylökésben ő bizonyult a legjobbnak. Az ötfős magyar csapat gépét tömeg várta hétfő délután a budapesti repülőtéren, és amikor megjelentek, azonnal meg is rohamozták őket az újságírók.

A sportoló az őt mikrofonvégre kapó riportereknek örömmel idézte fel a történelmi győzelem pillanatait, azt a bizonyos, 19,48 méteres harmadik és a már világbajnokként repített hatodik, 19,62 méteres új országos csúcsot jelentő dobást.

A 29 éves súlylökő az NSO Tv-nek többek között azt is elmondta, hogy

a döntő után több száz üzenetet kapott, ezek sokat segítettek abban, hogy feldolgozza, ő a magyar atlétika első világbajnoka.

Az alábbi videóból az is kiderül, Márton Anita szerint milyen volt a dobogón állni, hogyan zárta ki a verseny alatt a nehezítő körülményeket és megünnepelte-e már a győzelmet.

Borítókép: Márton Anita és edzője, Eperjesi László

NSO/Dömötör Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!