Ország-világ

2020.09.02. 10:53

Miért halt meg L.L. Junior kisfia? Nincs eredmény, újrakezdik a nyomozást

Az ügyészség úgy döntött, nem zárja le, és tovább nyomoz Lesi Dávidka halála ügyében. A tanúknak újra vallomást kell tenniük, ugyanis még mindig vannak kérdőjelek a tragédia kapcsán.

Budapest, 2012. február 19. Lesi László Csaba, mûvésznevén L.L. Junior énekes, dalszerzõ szórakoztatja a közönséget az Összefogás koncerten a Papp László Budapest Sportarénában. Gyõrben és Budapesten is egyszerre próbálnak meg zenészek pénzt gyûjteni az államadósság csökkentésére. A koncert nonprofit alapon jön létre, a koncerttermeket, a koncertek hangosításához és világításához szükséges technológiát is támogatásként kapják a szervezõk. A fellépõ elõadók nem kérnek tiszteletdíjat, ezzel járulnak hozzá az adománygyûjtéshez. A közönség a 2012 forintba kerülõ jegyek megvásárlásával segít, a jegybevétel - a technikai költségek levonása után - az Összefogás az Államadósság Ellen Alap számlájára kerül. MTI Fotó: Soós Lajos

Forrás: MTI / Soós Lajos

Fotó: Soós Lajos

Hétfőn volt L.L. Junior és Hopp Csilla kisebbik fia, Dávidka halálának első évfordulója, amely ennyi idő után sem megnyugvást, hanem vá­ratlan fordulatot hozott. A Bors ugyanis megtudta, hogy a szakértők nemhogy lezárják, tovább folytatják a nyomozást a tragé­dia kapcsán, ami mindenkit meglepett.

Új fordulat az ügyben, hogy a tanúkat – a sofőrt, a nejét, a járókelőket, Csilla barátnőit – újra kihallgatják, s korántsem zárják le a nyomozási szakaszt – kezdte a Borsnak dr. Horváth B. Gábor, Hopp Csilla ügyvédje, aki szerint a megdőlt, perdöntő bizonyíték miatt van erre szükség.

Mivel a térfigyelő kamera a kérdéses pillanatban nem arra mozgott, s így sajnos nincs felvétel a történtekről, s a tanúk vallomásai is ellentmondóak, mert ki így látta, ki úgy a történteket, az ügyészség számára a mai napig kérdéses, mi és hogyan történhetett.

Emiatt van szükség újabb kihallgatásokra – folytatta a büntetőszakjogász, aki szerint a végeredmény az ügy váratlan fordulata ellenére sem kétséges: azaz, hogy az édesanya – aki vallomása szerint mindvégig fogta kisfia kezét – nem kap börtönbüntetést.

A Bors kereste Hopp Csillát is, aki nem szeretett volna nyilatkozni, hangjából kihallatszott, hogy az évforduló miatt a poklok poklát éli, s ma is vigasztalhatatlan kisfia hiánya miatt. Az édesanya egyébként nemrég írásos vallomását tett a rendőrségnek, amiben részletesen beszámolt a végzetes délutánról, amikor Dávidkát halálra gázolta egy autó Zuglóban.

Mint tudott, tavaly augusztus 31-én Csilla két kisfiával és barátnőivel egy zenés programon vett részt a 14. kerületben. Épp hazafelé tartottak, amikor Dávidka a zebránál kirántotta a kezét édesanyja szorításából, s szaladni kezdett bátyja, Lacika után, akit az egyik barátnő már átkísért a túloldalra. Mindeközben egy szabályosan közlekedő autó, benne a 76 éves sofőrrel elgázolta a kisfiút.

Az édesanya végignézte Dávidka haláltusáját, amit máig képtelen feldolgozni, s csak na­gyobbik fia tartotta benne a lelket, hogy felálljon a padlóról, s érte tovább éljen.

Az ügy végkimenetelében egyébként L.L. Junior és ügyvédje, Mester Csaba is egyetért dr. Horváth B. Gáborral, s a kezdeti vádaskodások után őszintén re­mélik, hogy Csilla gondos édesanyaként elkerüli a börtönt, s hogy a lehető legenyhébb büntetést szabják ki rá, hogy a rapperrel továbbra is heti váltásban, közösen nevelhessék nagyobbik fiukat, Lacikát.

Borítókép: L.L. Junior az Összefogás koncerten a Papp László Budapest Sportarénában 2012-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!