Thália titkai

2018.04.18. 13:43

Csányi Sándor elvesztette a barátait

Megdöbbentő őszinteséggel tárta a nyilvánosság elé legrejtettebb félelmeit, Vallomások zárt ajtók mögött című önálló estjén.

Budapest, 2017. november 30. Csányi Sándor rendezõ a darab egyik jelenetében a Thália Színház Premierajándék címû bohózatának fotóspróbáján 2017. november 30-án. A színdarabot Oscar Wilde Lady Windermere legyezõje címû vígjátéka alapján a társulat írta, a vígjáték a mû színrevitelét, a teljes próbafolyamatot mutatja be. A darabot december 2-án mutatják be. MTI Fotó: Kovács Attila

Fotó: Kovács Attila

Egyik nap még együtt sörözött kollégáival, másik nap pedig már ő osztot­ta a szerepeket – barátok nélkül – írja a Borsonline.

Megdöbbentő őszinteséggel tárta a nyilvánosság elé legrejtettebb félelmeit Csányi Sándor Vallomások zárt ajtók mögött című önálló estjén. A színész mindig is féltette magán­életét, gondolatait és érzéseit nem­igen osztotta meg rajongóival, akikből akad bőven, hiszen ő hazánk egyik első számú férfi színésze.

Most mégis úgy döntött, hogy a Duna Palotában közelebb engedi magához a nézőket. Ott derült ki, hogy a mai napig fejtörést okoz számára a főnökszerep. Pedig már lassan öt éve ő a Thália Színház művészeti vezetője.

Nagyon féltem ettől, és azt gondolom, eleinte nem is csináltam igazán jól. Nagyon alámentem mindenkinek. Mert nagyon fura az, hogy mindenki a barátom. Ennyi barátom még nem volt – ironizált a közel kétszáz fős publikum előtt Csányi, majd a Jóbarátok sorozat egyik jelenetét felidézve, igyekezett megmagyarázni, hogy egy barátból lett főnök sosem lesz már olyan barát, amilyen régen volt.

Szirtes Tamás mondta, hogy Sándor, isten hozta a klubban. Jegyezze meg, magának nincs barátja, ez egy nagyon magányos szakma! Azt tudni kell, hogy ha nagyon sokat dolgozik, sokkal többet mint ők, akkor el fogják ismerni, de a barátság már nem lesz meg.

Olyan, hogy elmegyünk sörözni. Mert már nem lehet úgy őszintének lenni, hiszen ez egy másfajta viszony. Nagyon nehéz volt – mesélte Csányi, aki kénytelen volt már több embert is elbocsátani a Tháliából.

Elmondása szerint volt olyan, hogy szinte érezte, ahogy belefogy egy kirúgásba, mert végtelenül megviselte lelkileg.

Borítókép: Csányi Sándor rendező a darab egyik jelenetében a Thália Színház Premierajándék című bohózatának fotóspróbáján 2017. november 30-án. A színdarabot Oscar Wilde Lady Windermere legyezője című vígjátéka alapján a társulat írta, a vígjáték a mű színrevitelét, a teljes próbafolyamatot mutatja be.

MTI Fotó: Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!