Vívó vb

2017.07.22. 09:14

Szatmári András: Erről álmodtam, ezért dolgoztam!

Bár a magyar kardvívás legfrissebb világbajnoka eredetileg a legjobb nyolc közé jutást tűzte ki célul, végül aranyérem lett belőle. Szatmári a vívószövetség honlapján értékelte a fantasztikus pénteki győzelmet.

A 24 éves kardozónak az Európa-bajnok Hartung legyőzése után fordult meg először a fejében, hogy akár a dobogó legfelső fokára is felállhat. Az újdonsült világbajnok, mestere Gárdos Gábor és a férfi kardválogatott vezetőedzője, Decsi András is értékelt a szövetség honlapján.

Szatmári András azt mondta: “Világbajnok vagyok, erről álmodtam, ezért dolgoztam! A Hartung elleni asszó után, amikor 1:5-ről sikerült fordítanom, akkor fordult meg először a fejemben, hogy világbajnok leszek. A hivatalos célkitűzés a nyolc közé jutás volt, de mesteremmel titkon az éremben bíztunk. Hát, ez lett belőle… Hogy honnan volt erőm fordítani a döntőben 4:8 után? Ezt Charlynak is köszönhetem (Charly a mester, Gárdos Gábor beceneve – a szerk.). A szünetben nyomatékosította, hogy nem lehet minden nap világbajnok az ember, és ez erőt adott. Szeretném megköszönni ezt a hihetetlen élményt a Mesteremnek, csapattársaimnak, a szövetségnek, a családomnak, a barátnőmnek, a menedzsmentemnek, meg mindenkinek, aki szurkolt nekem.”

A mester, Gárdos Gábor „nagyon nagyon boldog” volt: Huszonhét éve barátom, Nébald Gyuri nyert legutóbb egyéni vébé aranyat férfi kardban, és abban is oroszlánrészt vállalt Pézsa Tibor. Most az én tanítványomnak sikerült ugyanez, a Mester segítségével. Először a Hartung elleni nyolcaddöntő után éreztem azt, hogy akár a világbajnoki arany is meglehet. Ott ugyanis nagyszerűen vívott Andris. A Gu Bon Gil elleni döntő félidejében azt mondtam neki a taktikai tanácsok mellett, hogy nem vív minden nap világbajnoki döntőt az ember, ha már eljutottál ide, akkor ezt meg kell nyerned! És a folytatásban ismét káprázatosan vívott. Nagyon büszke vagyok rá. El szeretném mondani, hogy az elmúlt évben rengeteget dolgoztunk, és úgy érzem, hogy Andris technikailag és taktikailag is nagyot lépett előre. Emellett egy hullámhosszon is vagyunk, elmondhatatlanul örülök. Szeretném megköszönni a családomnak azt a sok támogatást, amit kaptam és kapok tőlük.”

Decsi András, a férfi kardválogatott vezetőedzője szerint: “Egy nagyszerű egyéni szezon megkoronázása volt ez a mai verseny. Mindegyik fiú mindent megpróbált a mai napon, Andris pedig egyszerűen fantasztikus volt. A Hartung elleni meccset éreztem sorsfordítónak. Nemrégiben az Eb-n, és előtte egy Vk-n legyőzte őt a német, most viszont nagyszerű vívással megnyerte a meccset. A döntő pedig méltó befejezése volt a világbajnokságnak. Andris akciódúsan, szellemesen és remekül teljesített, a magyar kardvívás a riói olimpia után ismét a világ tetejére került. Várjuk a csapatversenyt, onnan sem szeretnénk üres kézzel távozni!”

Címkék#vívó vb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!