Aranycsapat Testület

2021.11.17. 16:49

Megemlékeztek Puskás Ferenc halálának 15. évfordulójáról

Méltatták Puskás Ferenc pályafutását, felidézték a magyar színekben és a Real Madridban elért sikereit, góljait.

Soccer legend of Hungarian Kispest Honved and Spanish Real Madrid, 76-year-old Ferenc Puskas (C) is seen 24 November 2003 in Budapest during a press conference, one day before the 50th anniversary of the 'Match of 20th century' between England and Hungary in the Webley Stadium of London, played 25 November 1953. Puskas has been at a hospital for more than two and half years due to a cerebral arteriosclerosis. AFP PHOTO ATTILA KISBENEDEK (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Puskás Ferenc halálának 15. évfordulója alkalmából az Aranycsapat Testület megemlékezést tartott a világhírű labdarúgó sírjánál a Szent István Bazilika altemplomában szerdán.

„Puskás Ferenc a legismertebb magyar, nevét mindenhol ismerik, a magyarsággal azonosítják” – kezdte megemlékező beszédét Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke, majd felidézte a 15 évvel ezelőtti, Puskás Ferenc halálát követő időszakot.

„December 7-én hozták ide a Bazilikába a testét és ravatalozták fel. Az első órában a közjogi méltóságok hajthattak fejet a koporsónál. A Legfelsőbb Bíróság elnökeként ötödik lettem volna a sorban, ám a ceremóniát intéző kegyeleti bizottság elnöke, Schmitt Pál értesített, hogy az államfő után másodikként tiszteleghetek a ravatalnál” – osztotta meg személyes emlékét Lomnici Zoltán, majd kitért az Aranycsapat Testület létrehozására: Puskás Ferenc születésnapján, április elsején hirdette meg Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az Aranycsapat Emlékév Testület megalakulását, és azóta ápolják a legendás labdarúgócsapat emlékét.

„Sok olyan sportoló van a világon, akiről utcát, teret neveztek el, mert az emberek felnéznek a kiemelkedő személyiségekre, őrzik az emléküket. Ám mi magyarok azt is elmondhatjuk, hogy van olyan sportolónk, akiről bolygót neveztek el: Puskás Ferenc” – mondta

Bajkai István országgyűlési képviselő, a testület alelnöke. Hozzátette, hogy a Száguldó őrnagy a világ futballjának ma is az egyik legismertebb alakja.

Ezt követően méltatta Puskás Ferenc pályafutását, felidézte a magyar színekben és a Real Madridban elért sikereit, góljait.

„Hazaszeretet, munka, alázat és szorgalom jellemezte őt és az Aranycsapat tagjait. Puskás Ferenc örök példakép a fiatalok és minden ember számára” – hangsúlyozta Bajkai István, majd Lomnici Zoltánnal közösen koszorút helyezett el Puskás Ferenc sírjánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!