feszített tempó

2021.10.14. 12:10

Kőkemény időszak vár a férfi vízilabdázókra

A tokiói ötkarikás játékok utáni rövid pihenő és a koronavírus okozta halasztások miatt megterhelő időszak vár a férfi vízilabda-válogatott tagjaira Manhercz Krisztián olimpiai bronzérmes pólós szerint.

Greece's Marios Kapotsis (L) vies with Hungary's Krisztian Manherczduring the Tokyo 2020 Olympic Games men's water polo semi-final match between Greece and Hungary at the Tatsumi Water Polo Centre in Tokyo on August 6, 2021. (Photo by Martin BERNETTI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Martin Bernetti

„Ebben az ütemben azért nehéz a sérüléseket megúszni és olyan fizikális állapotban lenni, hogy bírja az ember. Végig formában lenni pedig szinte lehetetlen” – nyilatkozott a világbajnoki ezüstérmes Manhercz Krisztián.

Az Orvosegyetem SC játékosa elmondta, hogy

az elmúlt másfél hónapban 22 mérkőzést játszottak, és november végéig még előttük áll további 26 találkozó.

Manhercz kiemelte, hogy a feszített tempó ellenére a Bajnokok Ligájában a főtáblára jutás visszaigazolás lehet arra, hogy jó úton járnak. A nemzetközi porond és a bajnokság mellett a Magyar Kupában is szerepel Varga Dániel együttese, amelynek négyes döntőjére decemberben kerül sor.

Az Európa-bajnok vízilabdázó elárulta, hogy a sok mérkőzés mellett az utazás is kimerítő a játékosok számára. Két héttel ezelőtt Podgoricában négy nap alatt hatszor ugrottak medencébe, ezután két Magyar Kupa-meccs következett, majd indultak tovább Párizsba három napra, ahonnan hétfőn érkeztek haza.

„Nem is feltétlenül az a megterhelő, hogy összesen három hét pihenő volt, hanem az, hogy a koronavírus miatt eltolták az egész versenysorozatot, májusban pedig világbajnokság van, így a teljes szezont összesűrítették”

- tette hozzá a 24 éves sportoló, aki szeptember óta az ELTE pszichológia szakának hallgatója.

A válogatott nem találkozott az olimpia óta, és Manhercz szerint erre valószínűleg még egy hónapig nem is kerül sor. A világbajnokságot május 13-29-én rendezik Fukuokában, az Európa-bajnokság pedig augusztusban lesz Horvátországban.

Forrás: MTI

Borítókép: Manhercz a görögök ellen Tokióban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!