váltás

2020.08.06. 20:47

Két magyar női jégkorongos is Kanadában folytatja

Kreisz Emma és Mayer Fruzsina elhagyja Magyarországot.

Kreisz Emma és Mayer Fruzsina, a jövő évi elit világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott játékosai Kanadában folytatják pályafutásukat.

Az M1 aktuális csatornán csütörtökön Kreisz Emma – aki tavaly a felnőtt divízió I/A világbajnokságon 15 évesen volt az aranyérmes együttes tagja – elmondta, hogy a Stanstead College csapatában játszik a jövőben.

A MAC Budapesttől 13 év után távozó játékos elmondta, egy idényre szóló szerződést írt alá, de két évig mindenképpen szeretne a tengerentúli csapatnál játszani annak érdekében, hogy a jégkorong- és a nyelvtudását fejlessze.

A 20 éves, ugyancsak MAC-os Mayer Fruzsina az NGHL-ben szereplő HTI Stars hátvédje lesz. A magyar játékos egy évet tölthet el a csapatnál, ugyanis ezt követően már „kiöregedne” az U20-as korosztályból. Célja – egyben álma – azonban az, hogy később az egyetemi bajnokság valamelyik élcsapatában folytathassa.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!