Euroliga négyes döntő

2018.04.19. 13:47

Fegyverneky Zsófia: Sokat vártunk erre

A magyar bajnok - amely a negyeddöntőben a tavaly döntős török Fenerbahcét 2-1-es összesítéssel búcsúztatta - 18. Euroliga-szezonjában másodszor jutott be a Final Fourba,

Sopron, 2017. október 11. Fegyverneky Zsófia (b) és Jelena Dubljevic, a török Galatasaray játékosa a nõi kosárlabda Euroliga elsõ fordulójában, a Sopron Basket - Galatasaray mérkõzésen a soproni Novomatic Arénában 2017. október 11-én. A magyar csapat 72-55-re gyõzött. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Fotó: Krizsán Csaba

A házigazda Sopron Basket részéről Roberto Iniguez vezetőedző és Fegyverneky Zsófia is a felfokozott várakozást emelte ki a női kosárlabda Euroliga négyes döntője előtt, amelyre péntektől vasárnapig kerül sor a Novomatic Arénában.

A soproniak spanyol mestere a csütörtöki sajtótájékoztatón felelevenítette, hogy ősszel, az első edzésén azt mondta a lányoknak, a

cél a Final Four

legyen.

Meglepődtek, de hittem benne, hogy kemény munkával nagy dolgokat érhetünk el, és természetesen akartam egy plusz motivációt adni nekik a szezonra. Nagyon boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk, de őszintén szólva abban nem vagyok biztos, hogy fiatal csapatunk a többiekkel egy lapon említhető. A legjobb teljesítményünket igyekszünk nyújtani – tette hozzá.

A csapatkapitány Fegyverneky úgy fogalmazott, hogy különleges érzések dolgoznak benne. Sokat vártunk erre a pillanatra. Az edzőnkön kívül talán senki sem gondolta volna, hogy eljuthatunk idáig. Élvezni szeretnénk minden percét – jelentette ki a klasszis játékos, aki pécsi színekben már vívott négyes döntőt.

Lucas Mondelo, a címvédő és veretlen Dinamo Kurszk trénere szerint kemény munkával telt hetek vannak mögöttük, és péntektől válik „élessé” a helyzet. Hozzáfűzte,

nem számít könnyű meccsekre Sopronban.

A kurszkiakat erősítő Tatyjana Vidmer arról beszélt, hogy örül a hosszú veretlenségi sorozatnak, ezzel együtt nem könnyű folyamatosan kimagasló szinten teljesíteni.

Zafer Kalaycioglu, a Sopron elődöntős ellenfele, a török Yakin Dogu Üniversitesi edzője azzal kezdte, három spanyol kollégája mellett büszke arra, hogy a török edzőket képviselheti Magyarországon.

Először vagyunk itt. Örülök, hogy a soproniak ellen kezdünk, de annak annyira nem, hogy az ő pályájukon – szögezte le. Az idei szereplésük és a Fenerbahce kiejtése tiszteletreméltó, de

mi is keményen dolgozunk,

és nagyon jó játékosokat tudhatok a csapatban, akiknek mind az Euroliga-trófea az álma – tette hozzá.

Játékosa, a magyar válogatottban is szerepelt Courtney Vandersloot kiemelte, hogy a tavalyi Európa Kupa-győzelem után kerültek át az Euroligába, amely ugyanakkor teljesen más szint.

Boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk a legjobbak között, sokat dolgoztunk ezért – jelentette ki az amerikai születésű irányító.

A Jekatyerinburg kispadján ülő Miguel Mendez emlékeztetett arra, hogy csapata évek óta stabil szereplője az Euroliga végjátékának. Úgy akarunk játszani, hogy az élmény legyen mind a szakma, mind a szurkolók, mind a kosárlabda városának, Sopronnak – mondta udvariasan a tréner.

Az uráliak képviseletében a háromszoros Európa-bajnok és Euroliga-győztes Olga Artesina annyit mondott, örül, hogy a csapatnak köszönhetően idén is ott lehet a Final Fourban.

A kétnapos tornára a helyre szóló napijegyek 10 ezer forintba kerülnek.

A magyar bajnok – amely a negyeddöntőben a tavaly döntős török Fenerbahcét 2-1-es összesítéssel búcsúztatta – 18. Euroliga-szezonjában másodszor jutott be a Final Fourba,

2009-ben Salamancában előbb a spanyol házigazdáktól, majd a bronzmeccsen az orosz Jekatyerinburgtól is kikapott, és negyedik lett.

Magyar részről korábban a MiZo-Pécs szerepelt még az Euroliga végjátékában.

A Rátgéber László vezette baranyaiak 2001-ben és 2004-ben bronzérmesek, 2005-ben pedig negyedikek lettek. A 2004-es pécsi volt az eddigi egyetlen magyarországi Final Four.

A négyes döntő menetrendje:

péntek, elődöntő:

Dinamo Kurszk (orosz)-Jekatyerinburg (orosz) 17.00

Sopron Basket-Yakin Dogu Üniversitesi (török) 20.00

vasárnap, helyosztók:

bronzmérkőzés 17.00

döntő 20.00

Borítókép: Fegyverneky Zsófia (b) és Jelena Dubljevic, a török Galatasaray játékosa a női kosárlabda Euroliga első fordulójában, a Sopron Basket – Galatasaray mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2017. október 11-én. A magyar csapat 72-55-re győzött.

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!