elhivatott

2017.07.21. 17:39

Cseh: Úszás közben semmit nem hallunk

Cseh László, a 200 pillangó címvédője szerint a legfontosabb, hogy úszás közben önmagára figyeljen, és az idővel vívjon harcot, ne a helyezésekkel.

A 31 éves magyar úszónak ez már a nyolcadik világbajnoksága lesz, de az első, amikor hazai közönség előtt úszik. Fontosnak tartja, hogy az ováció plusz töltetet adjon, semhogy megrémítse a verseny előtt. A bemutatásnál még érezni fogja a közönség reakcióját, úszás közben viszont ebből már semmit nem vesz észre.

A mostani világbajnokságon kétszáz vegyesen nem indul, nem szeretné, ha az egyik úszásnem a másik rovására menne, inkább koncentrál csak egy számra.

„Inkább legyek egy távon jó, mintsem kettőn középszerű!”

– tette hozzá.

Azt mondja, a világbajnokságra jó formába került, sikerült leadnia a felesleges kilókat, és motiváltnak érzi magát:

„...vagy szívvel-lélekkel csinálom, vagy nincs értelme. Ha csak úgy edzeget meg versenyezget az ember, ne induljon a világbajnokságon...”

Cseh úgy gondolja, hogy inkább a jó időeredmény elérése kell, hogy legyen a cél, mert ha az ember ezt teljesíti, akkor nagy valószínűséggel ott lesz az élmezőnyben is.

(Borítókép: nemzetisport.hu / Teknős Miklós)

Címkék#vizes vb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!