Ország-világ

2021.07.31. 20:54

Bombameglepetést okozott a jubiláló Kisvárda a Groupama Arénában

A címvédő Ferencváros óriási meglepetésre hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Kisvárdától a labdarúgó OTP Bank Liga 2021/22-es idénye nyitófordulójának szombati játéknapján.

A története 100. élvonalbeli mérkőzését játszó Kisvárda fennállása során először győzte le a Ferencvárost. A zöld-fehérek az új edző Peter Stöger irányításával első tétmérkőzésüket veszítették el.

A Ferencváros az előző idényben egyszer kapott ki hazai pályán, januárban a Diósgyőr nyert a Groupama Arénában, amely ezt megelőzően közel négy évig bevehetetlen erőd volt bajnoki mérkőzésen.

A Ferencváros a papírformának megfelelően a kezdés után támadólag lépett fel, de az első félidőben nem tudta feltörni a rendkívül szervezett kisvárdai védelmet.

A vendégek szinte rögtön a fordulást követően megszerezték a vezetést, a brazil balhátvéd Leoni egy csodálatos mozdulattal bal külsővel csavart nem várt helyzetből a hálóba. A Ferencváros természetesen nagy erőkkel rohamozott, de egy hatalmas védelmi hibát kihasználva a 62. percben növelte előnyét a Kisvárda.

A zöld-fehérek az NB I-ben „debütáló” VAR-nak is köszönhetően büntetőből szépítettek a 79. percben. A Kisvárda öt perccel a vége előtt kis híján lezárta a találkozót, de Camaj lövése a felső lécen csattant. A vendégeknek végül sikerült tartaniuk az eredményt, ezzel óriási meglepetést okoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!