tenisz

2021.07.16. 09:51

Babos nem indul az olimpián

Sérülése miatt Babos Tímea nem indul a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpia tenisztornáján.

Timea Babos (WTA 115) reacts during a tennis match between Belgian Bonaventure and Hungarian Babos, in the first round of the women's singles competition of the 'Australian Open' tennis Grand Slam, Monday 08 February 2021 in Melbourne Park, Melbourne, Australia. The 2021 edition of the Australian Grand Slam has been delayed by three week because of the ongoing pandemy. BELGA PHOTO PATRICK HAMILTON (Photo by PATRICK HAMILTON / BELGA MAG / Belga via AFP)

Forrás: AFP / Belga Mag

Fotó: Patrick Hamilton

Babos kedden feladta első fordulós mérkőzését a Római Teniszakadémián zajló budapesti salakpályás viadalon, majd miután csípőproblémája nem javult, csütörtökön visszalépett a páros negyeddöntőtől.

„Nagyon szomorú híreket hoztam nektek mára, melyek pályafutásom legnehezebb, legfájóbb döntései is egyben. Hónapok óta sérülten edzettem, versenyeztem, hisz nem akartam kiesni a játékból, hogy a lehető legjobb formába kerüljek a tokiói olimpiára. Sajnos a túlzott terhelés egy elég komoly sérülést eredményezett”

- közölte pénteken a játékos a honlapján.

Hozzátette: az alapos egészségügyi vizsgálatok – MRI, ultrahang, röntgen – alapján a diagnózis lehangoló, így az orvosok tanácsára vissza kell lépnie az olimpiától, és egyelőre az is bizonytalan, hogy meddig nem játszhat.

„Pontosan tudom, mit jelent egy olimpián indulni, a magyar csapat tagjaként versenyezni. London és Rio után alig vártam, hogy felvehessem újra a címeres melegítőt, hogy az országunkat képviselhessem egy újabb olimpián.

Lelkileg és fizikálisan is baromi nehéz időszak ez, de csak egyet tehetek, mostantól a gyógyulásomra koncentrálok és szurkolok a magyar csapat minden tagjának a sikeres tokiói szereplésért”

- fogalmazott a babostimea.hu oldalon.

Édesapja, Babos Csaba csütörtökön elmondta, nem javul lánya csípősérülése, amellyel Wimbledon óta küszködik, az MRI-vizsgálaton kisebb porcleválást diagnosztizáltak a csípőjében, emellett még van egy gyulladás az Achillesében is.

A világranglista 121. helyezettje Jani Réka oldalán lépett volna pályára Budapesten, és kettősük az olimpia női páros mezőnyében is szerepelt, az új helyzetben viszont Jani sem vehet részt a tokiói játékokon.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!