bajnokok ligája

2021.03.02. 10:23

A Puskásban lehet Gulácsiék Liverpool elleni visszavágója is

A koronavírus-fertőzéssel összefüggésben meghozott utazási korlátozások miatt a budapesti Puskás Arénában rendezhetik az RB Leipzig és az FC Liverpool labdarúgócsapatok Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős párharcának visszavágóját is.

RB Leipzig's Hungarian goalkeeper Peter Gulacsi looks at the ball during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between RB Leipzig and FC Liverpool at the Puskas Arena in Budapest on February 16, 2021. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Attila Kisbenedek

Az első mérkőzést szintén a magyar fővárosban rendezték február végén, és azt a meccset 2–0-ra nyerte az angol együttes.

A március 10-re kiírt visszavágóval kapcsolatban a papíron pályaválasztó Liverpoolnak kevés opció áll a rendelkezésére, de állítólag a Feyenoord rotterdami, valamint az Udinese udinei stadionját már megkeresték az angolok – írta kedden a Times című brit napilap.

Az európai szövetség (UEFA) a párharc első mérkőzése előtt is jelezte a Liverpoolnak, hogy az Anfield Road mellett legyen lehetőség alternatív helyszínre, a német kormány által bevezetett kötelező karanténidőszak miatt ugyanis a Leipzig játékosainak az Angliából való hazautazásukat követően két hetet elkülönítve kellene tölteniük. Mivel a következő egy hétben nem valószínű, hogy a német egészségügyi hatóságok feloldják ezt a rendelkezést, a Pool nem tudja majd Angliában fogadni a három magyar válogatott játékost, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt, valamint a sérülés miatt egyelőre harcképtelen Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Leipziget.

Forrás: MTI

Borítókép: Liverpooli gól Gulácsi kapujában az első felvonásban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!